Den Jižní Ameriky

Tiskové zprávy

15. 06. 2008


Den Jižní Ameriky v Zoo Praha

Začíná zima, ale na jižní polokouli je jaro v plném proudu. Proto bychom Vás rádi pozvali na návštěvu do Jižní Ameriky, a to v sobotu 26. 11. Před vzdělávacím centrem zaujmou zejména děti stánky se zajímavými přírodninami pocházejícími z tohoto kontinentu, krátká setkání se zvířátky a především zábavné hry. Víte, jak daleko doplivne lama? Jak dlouhý jazyk má mravenečník? Ne? Přijďte a můžete si zkusit poměřit své schopnosti.

Bohatý program na Vás také čeká v teple vzdělávacího centra. Ve 12.00 připravilo divadélko Romaneto pohádku Pejsek, kočička, škola a Indiáni, ve 13.00 si můžete s námi zabubnovat, ve 14.00 Vás seznámíme s cestovatelem a fotografem Davidem Černickým. Jeho fotografie vystavené ve vzdělávacím centru obdivují návštěvníci zoo již od začátku listopadu. David Černický procestoval Jižní Ameriku a o dojmy se s Vámi tento den rád rozdělí. A možná si s Vámi i zabubnuje, protože v bubnování pokračujeme až do zavírací doby, tj. do 16 hodin. Kdo si přinese nějaký ten bubínek s sebou, bude mít výhodu.

Po celém areálu zoo si také můžete přečíst mnoho zajímavého o zvířecích obyvatelích Jižní Ameriky a o jejich životě. Hledejte například u tapírů, tamarínů, lam, u pštrosů nandu nebo u vlka hřivnatého a mary stepní.

Ing. Vít Kahle
Tiskový mluvčí Zoo Praha