Staň se strážcem pralesa

Pro školy


Zapojte se do soutěže ve sběru starých mobilních telefonů, kterou pořádáme ve spolupráci se společností Remobil, z.s., a přispějte tak k záchraně goril a dalších zvířat ve střední Africe!

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Zoo Praha přichází s dalším kolem soutěže ve sběru starých mobilních telefonů Staň se strážcem pralesa, kterou pořádá ve spolupráci se společností Remobil, z.s..

SOUTĚŽTE A POMÁHEJTE

Sběrem starých mobilních zařízení pomůžete gorilám a dalším ohroženým druhům. Za každý odevzdaný mobil totiž Zoo Praha obdrží 10 Kč od společnosti Remobil, z.s., která soutěž spolupořádá. Dalších 10 Kč za každé vybrané Mobilní zařízení poskytne společnost ASEKOL a.s. formou daru. Tyto peníze pak putují na sbírkové konto „Pomáháme jim přežít“ a je z nich podporována ochrana přírody přímo ve střední Africe, více zde.

PRO KOHO JE SOUTĚŽ URČENA?

Soutěž je určena pro jakýkoliv kolektiv 10–30 dětí do 18 let, přihlášený jednou zastřešující dospělou osobou. Tímto se otevírá širokému spektru soutěžících, například v podobě školních družin, základních uměleckých škol, zájmových volnočasových kroužků a spolků či pouhých spojených skupin dětských návštěvníků po celé republice.

KONÁNÍ SOUTĚŽE

Soutěž probíhá od 2. 10. 2023 do 30. 4. 2024. Kompletní pravidla naleznete zde.

CO MŮŽETE VYHRÁT?

Za účast v soutěží získá každý člen Kolektivu speciální samolepku „Pomáhám ohroženým gorilám“.

Za 40 a více vysloužilých mobilních telefonů či tabletů získáváte prohlídku s průvodcem zdarma. Součástí výhry není vstupné do areálu Zoo Praha.

Za 120 a více vysloužilých mobilních telefonů či tabletů, vyhráváte vstupenky do zoo za symbolickou 1 Kč pro každého účastníka soutěžního kolektivu (na každých 10 nezletilých, resp. 5 dětí předškolního věku, poskytneme 1 volný vstup pro dospělý doprovod).*

Na soutěžní skupiny s největším počtem nasbíraných telefonů čekají skvělé výhry v podobě nevšedních zážitků:

  • 1. místo: 24 hodin v Zoo Praha
  • 2. místo: Prohlídka zoo s návštěvou chovatelského zázemí a setkání s chovatelem
  • 3. místo: Prohlídka zoo a setkání se zvířaty ze zájmových chovů

* Soutěžní kolektivy, které se umístí na 1.3. místě a rozhodnou se čerpat výhru v podobě zážitkového programu získají uvedené vstupné za symbolickou 1 Kč v den konání tohoto programu.

Výsledky soutěže „Staň se strážcem pralesa 2022/23“ najdete ZDE.

PRAVIDLA SOUTĚŽE A PŘIHLÁŠKY

Kompletní pravidla soutěže 2023 – 2024 naleznete zde.

Do dalšího ročníku soutěže se budete moci od 2. října přihlásit prostřednictvím on-line formuláře.

Předávací protokol vyplníte zde.  

 

NEMŮŽETE SE ZÚČASTNIT SOUTĚŽE?

Pokud nesplňujete podmínky soutěže, ale chcete se přesto zapojit, můžete do zoo přinést libovolný počet vysloužilých mobilů a odevzdat je do tubusů u kteréhokoliv vchodu. Za odměnu získáte speciální samolepku „Pomáhám ohroženým gorilám“ a v případě, že donesete alespoň 10 vysloužilých zařízení, získáte od nás jako poděkování speciální button. Více informací ZDE.

 

Výsledky soutěže Staň se strážcem pralesa 2022/2023

  1. místo (24 hodin v zoo) vyhrála Třída Sekunda A z Gymnázia Hostivice s celkovým počtem 466 kusů sebraných mobilních zařízení.
  2. místo (Prohlídka zoo s návštěvou chovatelského zázemí a setkání s chovatelem) získala 7. B ze ZŠ Školní z Nového Města nad Metují s celkem 429 kusy zařízení.
  3. místo patří 2. A a spol. ze ZŠ a MŠ Poříčí nad Sázavou s celkovým počtem 335 kusů odevzdaných zařízení.

Srdečně vítězům gratulujeme!

Do zatím posledního ročníku soutěže se postupně přihlásilo 57 dětských kolektivů. Přístroje do uzávěrky soutěže nakonec odevzdalo 38 kolektivů. Ti ostatní si své zásoby nechávají jistě na další ročník, který začíná již na podzim letošního roku.

 

 

 

Letošní ročník soutěže byl velmi úspěšný. Zapojilo se celkem 56 škol a ty za necelé čtyři měsíce nashromáždily celkem 5 995 mobilních zařízení (mobilů a tabletů), což je pětkrát více než loni.

Zde najdete výsledky škol na předních místech


 

Nabídka programů pro školy v areálu Zoo Praha

Online registrace ZDE.

Zoo Praha nabízí školám několik typů vzdělávacích aktivit. Na následujících stránkách máte možnost se s nabídkou seznámit a v případě zájmu si požadovaný produkt jednoduše objednat.

Vybírat můžete z prohlídky s průvodcem (prohlídka části zoo na vybrané téma), výukových programů (programy vedené lektory, jichž se žáci aktivně účastní) a doplňkových programů (pracovní listy, učitelské balíčky apod.).

 

Přihlášení ke školnímu newsletteru