Den s antilopou Derbyho

Ostatní články

24. 05. 2012


Sobota 26. května 2012

Antilopa Derbyho, foto (c) Pavel Brandl, Zoo PrahaSobota 26. 5. patří v Zoo Praha antilopě Derbyho. Proměňte se v největší antilopu světa, nahlédněte do jejího života a zkuste se zapojit do její záchrany.

Od 15.00 hodin Vám odpoledne zpestří společný koncert Kühnova dětského sboru a dětského sboru Shturche z Bulharska v divadélku Archa.

Východní poddruh antilopy Derbyho chová jen několik zoologických zahrad v USA a Jihoafrické republice. V 70. letech se východní poddruh antilop Derbyho dostal i do Evropy, dokonce přímo do Zoo Praha.

Kriticky ohrožený západní poddruh antilopy Derbyho nechová žádná zoologická zahrada na světě. Antilopy Derbyho se ve volné přírodě nacházejí pouze v národním parku Niokolo Koba v Senegalu. I antilopy Derbyho v lidské péči lze nalézt jen v Senegalu, a to v rezervacích Bandia a Fathala.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru