Zoo Praha pomáhá chránit antilopy Derbyho!

Ostatní články

15. 02. 2011


Sledujte zpravodajství ze Senegalu

Antilopa Derbyho, foto (c) Pavel BrandlV neděli 13. února 2011 v časných ranních hodinách dorazil do rezervace Bandia v Senegalu kurátor savců Zoo Praha, Pavel Brandl. Společně s dalšími členy týmu sdružení Derbianus CSAW se připojil k odborníkům a studentkám, které v rezervaci dosud prováděli identifikace nově narozených mláďat antilop Derbyho.
 
První část týmu je v Senegalu od 2. února a její mise je zatím velmi úspěšná - potvrzuje narození 12 mláďat v rezervaci Bandia, která jsou rovnoměrně rozdělena ve všech třech tamních chovných stádech. Počet narozených mláďat je nejvyšší v historii záchranného programu. Pracovní skupina v rezervaci Bandia má teď za úkol především organizaci a realizaci technicky náročných přesunů vybraných antilop do nových stád. První přesun by mohl proběhnout již tento čtvrtek. Vývoj situace v živém každodenním zpravodajství můžete sledovat na www.derbianus.cz.
 

O antilopě Derbyho a o zapojení Zoo Praha v tomto projektu se více dočtete zde.

Zoo Praha pomáhá chránit antilopy Derbyho!


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru