Požehnání kardinála Dominika Duky

Ostatní články

02. 04. 2012


Pondělí 2. dubna 2012

Kardinál Dominik Duka požehnal při zahájení 81. sezony pražské zoologické zahradě i jejím zaměstnancům. Nesmírně si toho vážíme a rádi bychom se s Vámi podělili o doslovné znění jeho požehnání.

"Bože, náš Otče,

všechno, co jsi stvořil, je dobré. Chválíme tě, že jsi podivuhodně stvořil svět a nepřestáváš žehnat životu ve všech jeho podobách.

Přijmi náš dík za tuto zoologickou zahradu, která již celým generacím dává poznat a obdivovat pestrou krásu z tvé vůle žijících živočišných druhů.

Provázej i nadále toto místo svým požehnáním. Ať zde děti i dospělí nacházejí nové poznání, místo radosti a odpočinku.

Dej lidstvu moudrost a rozvahu, aby dokázalo zodpovědně spravovat tvé stvoření, aby krása a rozmanitost fauny i flóry byla zachována pro další generace.

Stůj také při vedení této zahrady i jejím personálu, aby jejich každodenní obětavá práce byla odměněna radostí návštěvníků.

Prosíme o to skrze toho, který žehnal dětem a povzbuzoval dospělé, Ježíše Krista, našeho Pána.

Amen."

Kardinál Duka žehná Zoo Praha a novému logu. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru