Den Severní Ameriky

Ostatní články

17. 07. 2009


Sobota 18. červemce 2009

Vydejte se s námi za bizony a dalšími zvířaty Severní Ameriky!

V Oboře u výběhu bizonů v horní části zoologické zahrady si můžete osahat, jak hustou srst má medvěd baribal, jak velkou hlavu má bizon nebo si zblízka prohlédnout bernešku.
Zájemci si vyzkouší, jak obtížný je pohyb lesem, pokud jste sobem karibu. Přímo ve výběhu bizonů budete moct obdivovat stádo bizonů včetně letošních bizoních telat. Ve 13.30 se o našich bizonech dozvíte nejrůznější zajímavosti při komentovaném krmení. 

O zvířatech Severní Ameriky se dozvíte mnoho informací také na komentovaných jízdách vláčkem po horní části zoo.

Zruční návštěvníci budou mít možnost vyrobit si indiánské chřestidlo nebo se naopak nechat ozdobit vzory severoindiánských indiánů gelem jagua. 

Jako každou prázdninovou sobotu je od 13 hodin v divadélku Archa připravená pohádka pro naše návštěvníky. Tentokrát hrajeme představení divadla Mazec s názvem Paní režisérka Šílená, o tom, jak to chodí v divadelním zákulisí.


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru