Vyšší cena parkování u Zoo Praha o víkendech a letních prázdninách

Ostatní články

Zoo Praha  |  18. 04. 2017


Jsme nesmírně rádi, že se návštěvnost Zoo Praha stále zvyšuje, a vážíme si každého, kdo projde jejími branami. Vysoká návštěvnost je potvrzením smyslu naší zoologické zahrady a umožňuje nám pracovat na jejím dalším rozvoji.

Foto: Zoo Praha Foto: Zoo Praha

Bohužel, ve dnech s nejvyšší návštěvou naprosto nedostačuje kapacita našich parkovišť a Troja se stává neprůjezdnou. Musíme otevírat nouzové plochy pro zaparkování, a přesto se na některá vozidla nedostane. Naše možnosti jsou vyčerpány a situace se přitom rok od roku zhoršuje. Paradoxně ani ne tak kvůli zvyšující se návštěvnosti Zoo Praha, ale především proto, že stále větší podíl návštěvníků přijíždí auty.

Na alespoň dílčím řešení této nelehké dopravní situace pracuje Magistrát hl. m. Prahy. Je však jisté, že se počet parkovacích míst v bezprostřední blízkosti zoologické zahrady nezvýší. Spíše naopak.

Znovu proto apelujeme, abyste k přepravě do zoo využívali autobusové linky MHD, služby Pražské paroplavební společnosti, přívoz či přicházeli přes Stromovku. Rozhodli jsme se však také přistoupit po mnoha letech k nepopulárnímu opatření: ke zvýšení parkovného.

Od 1. května 2017 tak začne pro víkendy, státní svátky a rovněž všední dny července a srpna platit cena parkovného ve výši 200 Kč. V ostatních dnech zůstane stávající sazba 100 Kč. Cena „parkovačenky“ s roční platností, která zahrnuje 12 dnů parkování, se zvýší z 600 na 900 Kč.

Děkujeme za pochopení a věříme, že nám zachováte svou přízeň.

Vaše Zoo Praha

Alternativní možnost dopravy najdete ZDE.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru