Oslavy v africkém rytmu

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  12. 08. 2015


Gorilí samice Bikira oslavila ve středu 12. srpna své 20. narozeniny. Na následující sobotu jsme pro ni proto připravili větší oslavu, kde dostane kromě tradičního dortu i netradiční přání.

Bikira, samice gorily nížinné. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Bikira, samice gorily nížinné. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Přestože to na začátku života neměla samice gorily nížinné Bikira v pražské zoo úplně jednoduché, začala se postupně prosazovat v naší gorilí tlupě a učit se gorilímu chování. I když se Bikira stále drží na spodní příčce sociálního žebříčku v naší skupině, je na ní vidět vyzrálejší přístup k životu v klasické gorilí rodině, jakou máme i u nás v zoo.

Přijďte Bikiře k jejím 20. narozeninám popřát i vy! Odevzdejte v sobotu 15. srpna u Pavilonu goril starý mobil do přistavených recyklačních tubusů a my napíšeme vaše jméno na přáníčko z jedlého papíru, které pak společně s dortem a dalšími dobrotami přichystáme Bikiře do expozice. Pozor, počet přáníček bude omezen na 150 kusů!

Slavnostní ceremoniál začne u Pavilonu goril ve 14:15, kdy ho odstartuje hudební vystoupení afrických bubeníků, ve 14:30 pak proběhne slavnostní přípitek za přítomnosti kurátora chovu primátů Víta Lukáše a poté budou gorily vpuštěny do vnitřní expozice, kde na ně budě čekat narozeninový dort a přáníčka.

Program - Pavilon goril:

  • 14:15 – 14:45
    • Slavnostní přípitek k 20. narozeninám gorilí samice Bikiry
  • 14:45
    • Předání narozeninového dortu s přáníčky od návštěvníků
  • 10:00 – 16:00

 


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru