Běh pro gorily

Ostatní články

Zoo Praha  |  29. 05. 2012


Slavnostní zahájení třetího ročníku charitativního Běhu pro gorily se uskuteční v sobotu 2. června ve 13:30 na Hradčanském náměstí, závodníci odstartují o půl hodiny později.

Běh pro gorily

Vyhlášení vítězů se bude konat v cíli na náměstí Republiky v 15:00 a v 15.30 hod předá zástupce hlavního města Prahy finanční výtěžek z akce řediteli pražské zoologické zahrady Miroslavu Bobkovi. Výtěžkem ze závodu podpoříme v letošním roce realizaci projektu Toulavý autobus.

Trasa Běhu pro gorily 2012

Běhu pro gorily se nemusí zúčastnit jen běžci. Trasu dlouhou 5,1 kilometru lze projít vycházkovým tempem, s kočárkem, se psem nebo třeba projet na koloběžce. Účastníci se budou moci občerstvit banány a melouny.

Startovné činí 500 Kč a v jeho ceně je startovní číslo, maska, tričko značky Nike, jednorázové vstupné do fitness centra World Class, sleva do značkového obchodu Nike Prague Store a jednorázové vstupné do Zoo Praha.

Přihláška a více informací na www.behprogorily.cz

Účastníci i přihlížející se na akci mohou zapojit do společného projektu Zoo Praha a společnosti REMA systém, a.s., který nese název „Přineste starý mobil – podpořte strážce pralesa“. Za každý vysloužilý mobil odevzdaný u stánku REMA putuje 10 Kč na sbírkové konto Pomáháme jim přežít; výtěžek bude použit na pořízení dalšího vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja v Kamerunu.

V loňském roce se charitativní akce Běh pro gorily zúčastnilo 414 závodníků. Výtěžek ve výši 164 000 korun byl věnován zejména na výbavu strážců pralesa v kamerunské biosférické rezervaci Dja materiálem a technikou či na veterinární přístroje do záchranné stanice v Limbe.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru



Konzole ladění chyb Joomla!

Sezení

Informace o profilu

Využití paměti

Dotazy do databáze