Po stopách hmyzu a oslava Dne želv v zoo

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  17. 05. 2017


Na netradiční procházku po stopách nejmenších živočichů se mohou návštěvníci pražské zoo vydat v neděli 21. května. Tajemství motýlů či brouků jim poodhalí odborník na entomologii. O dva dny později, tedy v úterý 23. 5., oslaví želvy svůj světový den a letos poprvé dostanou oblíbené melouny. 

Tajemství hmyzu můžete v neděli odhalit v zoo na vycházce s entomologem. Foto: Pavel Krásenský, Zoo Praha. Tajemství hmyzu můžete v neděli odhalit v zoo na vycházce s entomologem. Foto: Pavel Krásenský, Zoo Praha.

Nejen „velká“ zvířata vedou pestrý život. To, že i na těch malých je mnoho zajímavého, ukáže návštěvníkům pražské zoologické zahrady v neděli 21. května entomolog, který si pro ně připravil vycházku s výkladem. Během ní se zájemci seznámí nejen s řadou druhů motýlů, brouků či vážek, ale zjistí, že mnohá tajemství se ukrývají třeba pod kameny či za kůrou stromů. Rozmanitá příroda v trojské zoo je domovem mnoha unikátních druhů bezobratlých živočichů, které stojí za to poznat. Sraz na exkurzi je v 10 hodin za turnikety u hlavního vchodu.

Nedělí však zajímavý program v zoo nekončí. Už v úterý 23. 5. proběhne oslava Světového dne želv. Během ní se lidé mohou seznámit nejen s pražskými želvami, ale dozví se také více o problematice ohrožených suchozemských i vodních druhů. Aby se i želvy měly na co těšit, tak letos poprvé dostanou své oblíbené melouny. Komentovaná krmení se uskuteční v 11 a ve 14 hodin a pro zájemce bude od 10 do 16 hodin otevřen informační stánek u Pavilonu velkých želv.

Program v neděli (21. 5.):

  • 10.00 Vycházka s entomologem (sraz za turnikety u hlavního vchodu)

Program v úterý (23. 5.):

  • 10.00 – 16.00 Zajímavosti o želvách u informačního stánku u Pavilonu velkých želv
  • 11.00 a 14.00 Komentovaná krmení velkých želv

Želvy v úterý oslaví svůj světový den a letos poprvé dostanou své oblíbené melouny. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru