Gorilí samec Richard slaví 25. narozeniny!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  02. 11. 2016


Ve středu 9. listopadu oslaví stříbrohřbetý gorilí samec Richard své 25. narozeniny. Oslava se uskuteční v Pavilonu goril, kde chovatelé Richardovi ve 14.30 předají narozeninový dort.

Richard. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Richard. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Vůdčí samec skupiny goril nížinných, stříbrohřbetý samec Richard, se narodil v roce 1991 v německé Zoo Frankfurt a do Zoo Praha přišel v dubnu v roce 2003 z britské Paignton Zoo. Během třinácti let se tu stal otcem šesti potomků. Nejslavnějším z nich byla samička Moja, historicky první mládě gorily nížinné narozené v českých zoo, která se narodila v roce 2004 a nyní žije v přírodním parku Cabárceno ve Španělsku. V současnosti s ním v pražské gorilí skupině žijí tři potomci - Kiburi (nar. 2010), Nuru (nar. 2012) a konečně i letos narozený Ajabu. Kromě Richarda a jeho potomků tvoří skupinu ještě samice - Bikira, Kamba, Kijivu a Shinda.

V rámci narozeninových oslav připomene Zoo Praha i své aktivity na ochranu goril nížinných v Africe, od 10.00 do 15.00 bude u expozice pro návštěvníky připraven informační stánek, ve kterém budou i drobné pozornosti pro nejmladší gratulanty.

Program Richardových narozenin, středa 9. listopadu, Pavilon goril

  • 10.00 – 15.00
    • Pomáháme gorilám – informační stánek
  • 14.30
    • Slavnostní předání dortu

 


Užovka podplamatá, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Letos se v rámci této celosvětové akce v neděli 21. dubna zaměříme na ochranu přírody v Česku a seznámíme se s volně žijícími živočichy na území zoologické zahrady.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...




Přihlášení k newsletteru