Zooškola pro dospělé

Pro dospělé

Zoo Praha  |  23. 08. 2013


Zooškola pro dospělé je vzdělávací program pro všechny, kteří již odrostli školním lavicím, ale chtějí v Zoo Praha zažít něco nového. Na zooškolu pro dospělé se mohou přihlásit všichni zájemci starší 18 let v dobré fyzické kondici.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Co je to zooškola pro dospělé?
Zooškola pro dospělé je vzdělávací program pro všechny, kteří již odrostli školním lavicím, ale chtějí v Zoo Praha zažít něco nového. Jednodenní kurzy na různá témata vás zavedou nejen do zákulisí zoo, ale především zprostředkují nové zkušenosti a poznatky atraktivní pro každého bez ohledu na věk.

Komu je zooškola pro dospělé určena?
Na zooškolu pro dospělé se mohou přihlásit všichni zájemci starší 18 let v dobré fyzické kondici. V případě, že si nejste jisti, zda je pro Vás zooškola vhodná, neváhejte se s námi poradit.

 

Témata zooškol:

Zbavte se fobií – Mnoho z nás trpí v dospělosti iracionálním strachem z některých zvířat – např. hadů či pavouků. Je vědecky dokázané, že fobie jsou z velké části naučené a lze jejich prožívání zmírnit. Zkušení lektoři vás seznámí s obávanými tvory, vysvětlováním a postupným seznamováním se pokusí nahradit negativní pocity pozitivní zkušeností do dalšího života.

Zbavte se fobií (pro absolventy) – V rámci navázání na úspěšně absolvovaný kurz Zbavte se fobií nabízíme možnost znovu si po čase osvěžit techniky práce se svým strachem, sdílet zkušenosti a pokroky za uplynulé měsíce/roky s ostatními účastníky kurzu a opětovně se vystavit dříve obávanému živočichovi.

Zbavte se fobií (pro učitele) – Připravujeme.

Jak to chodí v zoo – Zoo jsou populární instituce, ale jen málo z jejich návštěvníků má správnou představu, jak zoo funguje. Tento kurz umožní nahlédnout do zákulisí zoo, vyzkoušet si nejrůznější profese nutné k jejímu fungování a zjistit, co je hlavním smyslem zoologických zahrad.

Pomáháme jim přežít – Víte, co je posláním moderních zoologických zahrad? Zjistěte s námi, jakou roli hrají zoologické zahrady v ochraně přírody a nahlédněte pod pokličku nejdůležitějších in situ projektů Zoo Praha.

Rodinné zooškoly – Zúčastněte se jedné z našich tematických zooškol a užijte si den plný zážitků a poznání s celou rodinou! Více informací a přihlašování na termíny ZDE..

 

Důležité informace k zooškolám pro dospělé:

Program většiny zooškol pro dospělé zahrnuje návštěvu provozního zázemí zoo, kontakt se zvířaty, senem a prašným prostředím, proto není akce vhodná pro alergiky. Během programu zooškoly se účastníci přesouvají po areálu zoologické zahrady, pohybují se mimo návštěvnické prostory a mohou vykonávat různě fyzicky namáhavé činnosti. V případě, že si nejste jisti, zda je pro Vás zooškola vhodná, neváhejte se s námi poradit.

Pokud máte diagnostikovanou fobii a chtěli byste se zúčastnit zooškoly Zbavte se fobií, poraďte se nejprve se svým lékařem, zda je pro Vás tento kurz vhodný. Naši lektoři nejsou psychoterapeuty a zooškola tak nenahrazuje péči odborníků.

Cena základního kurzu: 2.000 Kč (zahrnuje vstup do zoo, parkování a program v zoo od 9.30 do 16.00)
Cena kurzu Zbavte se fobií (pro absolventy): 1.000 Kč (zahrnuje vstup do zoo, parkování a program v zoo od 9.30 do 12.30). Účastnický poplatek je vybírán pouze v hotovosti při zahájení zooškoly.

 

Termíny zooškol na kalendářní rok 2024:

14.1.2024 Zooškola pro dospělé na téma Jak to chodí v zoo
Proběhlo
28.1.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií Proběhlo
10.2.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií (pro absolventy)
Proběhlo
2.3.2024 Zooškola pro dospělé na téma Pomáháme jim přežít
Proběhlo
16.3.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií Proběhlo
21.4.2024 Zooškola pro dospělé na téma Jak to chodí v zoo
Proběhlo
11.5.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií Proběhlo
28.7.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií Přihlašování ZDE
3.8.2024 Zooškola pro dospělé na téma Pomáháme jim přežít
Přihlašování ZDE
4.8.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií (pro absolventy)
Přihlašování ZDE
17.8.2024 Zooškola pro dospělé na téma Jak to chodí v zoo
Přihlašování ZDE
9.11.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií Přihlašování ZDE
16.11.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií (pro učitele)
Připravujeme
15.12.2024 Zooškola pro dospělé na téma Zbavte se fobií Přihlašování ZDE

*Pro obsazené termíny přijímáme náhradníky na zooskola@zoopraha.cz.


Volnočasové aktivity pro dospělé