Rodinná zooškola

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  07. 02. 2024


Novinkou roku 2024 jsou rodinné zooškoly, které navazují na úspěšné zooškoly pro děti a pro dospělé. Připravena jsou dvě témata a jejich nabídku budeme postupně rozšiřovat.

Foto: Archiv Zoo Praha Foto: Archiv Zoo Praha

Témata rodinné zooškoly:

  • Poznejte… naši přírodu – Chodíte do zoo často, exotická zvířata znáte nazpaměť a myslíte, že vás u nás už nic nepřekvapí? A zkoušeli jste hledat zvířata i mimo výběhy? Během této zooškoly se zaměříme na bohatství naší přírody, které nám často leží doslova u nohou. Zjistíme, jaké nástrahy na volně žijící živočichy mohou číhat, jak jim můžete pomoci, či kdo obývá areál Zoo Praha. A určitě si mnoho z charismatických zástupců naší přírody prohlédnete velmi zblízka.
  • Poznejte… Rezervaci Dja – Vyrazte s námi do Afriky! V srdci Rezervace Dja se setkáte s rodinou goril nížinných, pomůžete strážcům pralesa v jejich náročné práci a na vlastní kůži poznáte některé z unikátních živočichů tropického deštného lesa. Během zooškoly se hravou formou dozvíte, co ohrožuje africká pralesní zvířata a jak jim pomáhá Zoo Praha a její návštěvníci.

Termíny rodinných zooškol na školní rok 2023/2024:

1. 5. 2024 Poznejte… naši přírodu PROBĚHLO
8. 5. 2024 Poznejte… Rezervaci Dja OBSAZENO

* Pro obsazené termíny přijímáme náhradníky na zooskola@zoopraha.cz 

Foto: Archiv Zoo Praha

Důležité informace před přihlášením:

Rodinná zooškola je určena pro dospělé a děti ve věku od 8 let. Věk 8 let je minimální, přijetí je navíc podmíněno ukončenou druhou třídou základní školy a schopností komunikovat v českém jazyce slovem i písmem.

Upozorňujeme, že děti musí být v průběhu celého programu v doprovodu dospělé osoby. Na každou dospělou osobu je možné přihlásit až tři děti.

Poplatek za zooškolu je 1 500 Kč za každého dospělého účastníka a 1 000 Kč za každé dítě. Cena zahrnuje vstup do zoo, parkovné a program v zoo od 8.30 do cca 13h. Oběd není součástí programu, doporučujeme si přinést vlastní svačinu. Po skončení programu mohou účastníci samozřejmě zůstat v areálu zoologické zahrady do konce otevírací doby.

Program zooškoly zahrnuje návštěvu provozního zázemí zoo, kontakt se zvířaty, senem, prašným prostředím a dalšími alergeny, proto není akce vhodná pro alergiky.
V případě, že mají účastníci jakékoliv specifické potřeby typu hyperaktivita, porucha autistického spektra, epilepsie atd., ale i další zdravotní či výživová omezení, která vyžadují zvláštní pozornost, prosíme, abyste nás před přihlášením na zooškolu kontaktovali na e-mailu zooskola@zoopraha.cz nebo tel. čísle 296 112 116 a domluvili se s námi, zda je pro ně účast na zooškole vhodná.

Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte se na nás obrátit na telefonu 296 112 116 či na e-mailu zooskola@zoopraha.cz

 

 

 


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru