Otevíráme Údolí slonů a Pavilon hrochů

Ostatní články

26. 03. 2013


Otevření nových domovů pro slony a hrochy uvede mimořádná akce, které se zúčastní čelní představitelé českého a srílanského politického života i známé osobnosti. Během slavnosti zveřejníme i jméno prvního pražského slůněte. Zoo Praha bude od víkendu otevřena až do 18 hodin.

Vyhřívaný pavilon nabízí komfortní bydlení pro největší stádo slonů v České republice. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Program slavnosti začne již v 11 hodin otevřením Údolí slonů, které proběhne na terase restaurace umístěné mezi Údolím slonů a Pavilonem hrochů. Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek přivítá spolu s primátorem Bohuslavem Svobodou na pódiu významné hosty české i srílanské politické scény, mezi kterými bude ministr životního prostředí Tomáš Chalupa nebo srílanský ministr pro ekonomický rozvoj Basil Rajapaksa.

V průběhu slavnosti odhalíme originální obřadní roucho slona ze Srí Lanky.

Otevření Údolí slonů doplní vystoupení kapely Čechomor. Na akci vystoupí také zástupci špičkových folklórních souborů obou zemí, Ondráš a Taxila Central College Cultural Troupe.

Otevření Pavilonu hrochů proběhne v 15.00 za účasti pražského primátora Bohuslava Svobody. Atmosféru vytvoří soubor afrických bubeníků a tanečníků.

Slavnostního otevření Údolí slonů a Pavilonu hrochů se zúčastní celá řada známých osobností spojených s chovem slonů a hrochů v Zoo Praha.

PROGRAM

Údolí slonů
  • 10.45 – Ondráš, vystoupení tuzemské folklórní špičky
  • 11.00 – Taxila Central College Troupe, folklórní soubor ze Srí Lanky
  • 11.15 – Projevy hostů, odhalení sloní sochy v originálním srílanském rouchu
  • 11.40 – Vypuštění slonů do výběhu
  • 11.50 – Čechomor, hudební gratulace novému Údolí slonů
  • 12.10 – Křtiny slůněte v pavilonu přenášené na velkoplošnou obrazovku
  • 12.20 – Čechomor

Pavilon hrochů
  • 15.00 – Afričtí bubeníci
  • 15.10 – Projevy hostů
  • 15.20 – Slavnostní přestřižení pásky

Údolí slonů a Pavilon hrochů se otevřely veřejnosti


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru