Zoo Praha zahájila 86. sezonu v retro stylu

Akce v Zoo Praha

Jana Myslivečková  |  25. 03. 2017


V sobotu 25. března zahájila Zoo Praha 86. sezonu, která potrvá až do 28. září. Celá akce probíhala v retro stylu, odkazujícím na přivítání 25 000 000. návštěvníka v roce 1975. Právě  70. léta byla pro pražskou zoo, kterou tehdy vedl ředitel dr. Zdeněk Veselovský, velmi úspěšná, a to i v celosvětovém měřítku. V letošní sezoně Zoo Praha přivítá již 60. miliontého návštěvníka!

Zoo Praha zahájila 86. sezonu v retro stylu, foto: Jana Myslivečková, Zoo Praha Zoo Praha zahájila 86. sezonu v retro stylu, foto: Jana Myslivečková, Zoo Praha

Dnešního slavnostního zahájení se zúčastnili primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová, 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík. „Zoologická zahrada je nejúspěšnější příspěvkovou organizací hlavního města Prahy a my jsme na to velice hrdí. A uvědomujeme si, že je pro nás svým způsobem závazek i nadále zoologickou zahradu podporovat. Proto bych ráda apelovala i na zástupce městské části Praha Troja, aby se co nejrychleji začalo s výstavbou gorilího pavilonu,“ prohlásila primátorka.

„Projekt nového pavilonu pro gorily je připraven a čekáme, až se podaří vyřešit odvolání, které podala městská část Troja. Každým dnem může přijít povodeň a nemuselo by to tentokrát skončit tak dobře jako v roce 2013,“ řekl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. „Do budoucna je pro nás důležité, aby vznikla lepší protipovodňová ochrana Zoo Praha a také, aby se zlepšila dopravní obslužnost. To je problém, který trvá už od založení zoo a nejlepším dárkem k jejímu stému výročí by bylo vybudování trati mezi Prahou 6 a Prahou 8 se zastávkou v severní části zoologické zahrady.“

Společně s populárními herci Michalem Dlouhým a Petrou Jungmannovou poté pokřtil nové vydání detektivky „Osamělý mrtvý muž“ od Václava Erbena, jejíž děj je zasazen do pražské zoo. Návštěvníky pozdravily také dvě ikony 70. let - známý tenista Jan Kodeš a zpěvák Petr Janda, který navíc živě vystoupil s kapelou Olympic Revival.

Krátce po poledni byli na pódium přizváni aktéři z kampaně „Hledáme děti z fotografie“, kteří v létě roku 1975 navštívili Zoo Praha a byli přímými účastníky oslav příchodu 25 000 000. návštěvníka. Po dlouhých 42 letech se jich v areálu zoo znovu společně sešlo šest a opět se vyfotografovali u krájení dortu, ke kterému jim byla servírována káva ve speciálních retro šálcích s tehdejším logem Zoo Praha.

Dalším zajímavým bodem slavnosti byly křtiny tří mláďat varanů komodských, kteří dostali jména Flores, Komodo, a Padar. Závěr programu patřil vernisáži výstavy „Úspěšná sedmdesátá“ v Galerii Gočárovy domy, kterou zahájil ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, primátorka hl. města Prahy Adriana Krnáčová a tenista Jan Kodeš.

Zoo Praha zahájila 86. sezonu v retro stylu


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

V pondělí 1. dubna, „na apríla“, můžete od 10 do 15 hodin volat na speciální aprílovou linku 296 112 300 panu Hrochovi, který rád zodpoví všechny vaše zvídavé dotazy.

Expozici Gobi (nejen) pro koně Převalského otevřela Zoo Praha v sobotu. Během nadcházejícího víkendu ji mohou zájemci poznat během speciálních prohlídek s průvodcem, které začínají oba dny ve 14 hodin u horní stanice lanovky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před pár dny obydlely nejvzácnější kachny světa, působiví morčáci paranští. Oba...




Přihlášení k newsletteru