Krmení žiraf v pražské zoo

Tiskové zprávy

Jana Ondrejechová  |  19. 06. 2015


Novou službu nabízí Zoo Praha od této neděle, kdy se slaví Mezinárodní den žiraf. Návštěvníci budou mít možnost si prostřednictvím e-shopu objednat krmení žiraf. V případě volné kapacity lze službu zakoupit v den návštěvy v Informačním centru zoo.

Pro návštěvníky to bude originální zážitek, během kterého vstoupí na krmnou lávku, vysunutou do venkovního výběhu, kam se chodí v průběhu dne žirafy krmit. Dostanou příležitost setkat se s nimi tváří v tvář a nakrmit si je z ruky. Zároveň se seznámí se všemi členy žirafího stáda a dozví se mnoho zajímavostí o životě žiraf v zoo i v přírodě.

Mezinárodní den žiraf, vyhlášený organizací Giraffe Conservation Foundation (GCF), se symbolicky slaví právě 21. června, v nejdelší den roku. Zajímavý a zábavný program v pražské zoo začne ve 14:00 u výběhu žiraf Rothschildových. Hostem nedělní akce bude Jiří Zídek, jeden z nejlepších českých basketbalistů posledních let a současně první, kterému se podařilo prosadit v nejprestižnější basketbalové lize světa, americké NBA.

Během dne si děti i dospělí budou moci vyzkoušet své znalosti při soutěžním kvízu o drobné ceny. Vítěz kvízu bude také pozván na setkání se žirafami na nově otevřenou krmnou plošinu.

Program nedělní akce:

  • 14.00 Slavnostní otevření krmné plošiny u venkovní expozice žiraf
  • 10.30 – 16.30 Informační stánek s přírodninami u Afrického domu, výroba žirafích masek, malování na obličej (facepainting) 
  • 11.00 – 16.00 Komentovaná setkání u žiraf (každou celou hodinu)

Krmení žiraf v pražské zoo