Mezinárodní den tygrů v Zoo Praha

Tiskové zprávy

Helena Petáková  |  23. 07. 2020


V sobotu 25. července proběhne v Zoo Praha oslava Mezinárodního dne tygrů. Bohatý program přiblíží všechny tři poddruhy tygra chované v pražské zoo a dojde samozřejmě i na předání dárků. Pro děti je připravena celá řada her o tematické odměny a zájemci si také budou moci vyzvednout pas a samolepku pro celoroční soutěž Dny zvířat.

Mezinárodní den tygrů připadá na 29. července a jeho cílem je upozornit na nutnost ochrany tygrů a jejich přirozeného životního prostředí. S obdobným cílem byl koncipován i sobotní zábavně-edukační program situovaný do okolí Pavilonu šelem a plazů v dolní části Zoo Praha. Od 10. do 16. hodiny budou připraveny aktivity na několika soutěžních stanovištích. Návštěvníci se například dozvědí, jak rozpoznat jednotlivé poddruhy tygrů, jaké jsou tygří lovecké strategie, seznámí se s chováním tygrů i jejich komunikací a zjistí, co ohrožuje tyto největší kočkovité šelmy. Zapojit se budou moci také do návštěvnického hlasování o nejoblíbenějšího pohádkového či filmového tygra. Na ty, kdo projdou všemi stanovišti a zjistí odpovědi na všechny záludné otázky, čekají tematické odměny s motivem tygrů.

V 10.30 budou předány enrichmentové prvky tygrům ussurijským a ve 14.30 pak chovatelé obdarují i tygry malajské a sumaterské.

Celá oslava se koná v rámci celoroční kampaně Dny zvířat v Zoo Praha, na niž je navázaná stejnojmenná soutěž (zoopraha.cz/soutez). Jako součást projektu proběhla dříve tento měsíc také přednáška kurátora chovu savců Pavla Brandla s názvem Největší kočkovité šelmy. Její kompletní záznam mohou zájemci zhlédnout na YouTube kanálu Zoo Praha.

Program Mezinárodního dne tygrů (25. července 2020)

  • 9.30–17.00 Stanoviště Dny zvířat v Zoo Praha: promo celoroční soutěže s vydáváním soutěžních pasů a samolepek (stánek naproti hlavnímu vchodu)
  • 10.00–16.00 Poznejte největší kočkovité šelmy: zábavně-edukační program v okolí Pavilonu šelem a plazů, v rámci něhož se návštěvníci seznámí s tygry a s příčinami jejich ohrožení
  • 10.30 Předání enrichmentových prvků tygrům ussurijským
  • 14.30 Předání enrichmentových prvků tygrům malajským a sumaterským

Více na webu zoopraha.cz.

Mezinárodní den tygrů v Zoo Praha