Základní informace

Základní informace

Sloni indičtí kdysi obývali rozsáhlé území od Sýrie po Indonésii. V 94 % areálu však byli vyhubeni a dnes je jejich výskyt pouze ostrůvkovitý. Hlavními příčinami úbytku slonů jsou střety s lidmi a ztráta přirozeného prostředí.

Zoo Praha chová slony od roku 1933. V současnosti jich u nás uvidíte sedm. Obývají Údolí slonů, otevřené v březnu 2013.

Údolí slonů. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Půl kilometru dlouhá stezka vinoucí se kolem Údolí slonů je plná zážitků. Vychutnat si můžete nejen jedinečné výhledy na početné sloní stádo, ale i jízdu na unikátním sloním trenažéru, desítky originálních asijských artefaktů, domorodou vesnici a dokonce i dva svatostánky. Vítejte ve světě slonů!