Dárek pro pražskou zoo: Před povodní ji lze ochránit!

Povodně

08. 10. 2013


Během Jubilejní slavnosti, připomínající 82 let od jejího založení, dostala Zoo Praha dárek historického významu: první náměstek primátora Jiří Vávra veřejnosti představil výsledky analýzy, která měla ukázat, jaký by byl vliv protipovodňové ochrany zoologické zahrady na změnu výšky hladiny ve Vltavě. Podle této analýzy je možné pražskou zoo ochránit bez významnějších důsledků pro okolí nejen proti padesátileté, ale i proti stoleté vodě.

„Praha se nyní bude snažit najít co nejrychlejší řešení, které zoo před povodní ochrání,“ uvedl Jiří Vávra během svého projevu. „Předpokládám, že během tří let by protipovodňová opatření mohla být realizována.“ Pražská zoo, která je v současné době chráněna jen proti vodě dvacetileté, považuje toto řešení za významný milník ve své 82leté historii.


 

Jako sponzor nebo adoptivní rodič můžete podpořit jakékoli zvíře žijící v Zoo Praha. Sponzorem se stává každý, kdo zaplatí částku minimálně 100 Kč na vybrané zvíře. Pokud se chcete stát adoptivním rodičem, je třeba zaplatit roční příspěvek, který je u jednotlivých druhů odlišný a je odvozen od ročních nákladů na krmivo a další péči o dané zvíře.

 

Podpořte své oblíbené zvíře a přispějte mu na krmení! Každý měsíc přidáváme několik nových druhů, kterým můžete zakoupit tzv. Stravenku, tedy krmnou dávku. 

 

Na našem webu si navíc můžete nastudovat podrobný jídelníček svého zvířecího oblíbence.

 

Jako poděkování obdržíte certifikát a banner na váš Facebook, kterým můžete svou pomoc i projekt propagovat. Každý měsíc mají vizuály jinou barvu.

 

 

Projekt je aktuálně pozastaven

Vstupenku na lepší časy si do konce roku 2020 zakoupilo 1019 příznivců Zoo Praha a vybrat se podařilo celkem 1 359 000 Kč! Žebříček TOP TEN držitelů, kteří budou mít možnost prohlídky Zoo Praha s jejím ředitelem, Miroslavem Bobkem, naleznete zde.

Ještě jednou všem velmi děkujeme za přízeň a podporu!



Máte v Zoo Praha svého favorita a rádi byste podpořili jeho chov? Můžete tak učinit hned a jednoduše pomocí svého mobilního telefonu. Stačí k tomu jediná SMS.

Zoo Praha se velmi významně podílí na ochraně ohrožených druhů zvířat přímo v jejich domovině. Tyto takzvané in situ projekty realizujeme po celém světě a zapojit se do nich můžete i vy!