Afričanka Tina

Pohledem ředitele

Miroslav Bobek  |  11. 11. 2013


  Vypadá vážně skvěle! Trochu mi připomíná Tinu Turner v té nejlepší formě. Vážně. Rozevlátý účes mají úplně stejný; jako by navštěvovaly téhož kadeřníka. A té energie! Už se nemůžu dočkat jejího comebacku!

Po několika letech se k nám vrátila z Port Lympne. Není to na ní vidět, podobně jako na rockové babičce, ale asi už nebude úplně nejmladší. Pochází z Jihoafrické republiky, odkud přišla do Prahy jako dospělá v roce 2008. Tehdy se však u nás, bohužel, neprosadila. A ani nemohla, protože nedostala příležitost: ačkoli měla z pohledu chovatelů ty nejlepší předpoklady, byla vzápětí odeslána do Británie. Dnes se můžeme chytat za hlavu, protože tam zaznamenala– v měřítcích světa zoologických zahrad – velký úspěch a zapsala se do historie, když byla schopna samostatně odchovat mláďata. Dokázala to jako druhá příslušnice svého druhu mimo Afriku, přičemž první byla na sklonku minulého století u nás v Praze její předchůdkyně Barbie.

Vypadá vážně skvěle a já věřím v její comeback! Říkávalo se jí u nás Afričanka, ale pro mne je to podle živelné rockové babičky Tina. Hyena čabraková Tina se vrací!

 Psáno pro Deníky VLP


Samice ďábla medvědovitého Aniseed. Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Před více než čtyřmi lety jsme z Tasmánie dostali expoziční skupinu ďáblů medvědovitých. Jejich chov jsme zvládli a v dohledné době by mělo dojít na to, že z Tasmánie obdržíme chovnou skupinu s povolením k rozmnožování...

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Minulý pátek jsem v novinách zveřejnil fotku gorilí samičky Mobi, jak „vyhlíží“ sourozence. Mínil jsem tím mládě, které měla Kijivu porodit každým dnem, ne-li okamžikem.




Přihlášení k newsletteru