Den dětí s Městskou policií v Zoo Praha

Ostatní články

31. 05. 2013


Sobota 1. června 2013

Sobota 1. června bude Zoo Praha jako každoročně patřit dětem. Všechny děti do 15 let budou moci do zoo přijít pouze za 1 korunu!

Den dětí zahájíme v 11.00 vernisáží Výstavy školních obrazů v Galerii Gočár.

Jejím prostřednictvím se všichni zájemci budou moci přenést zpět do dětských let a nahlédnout romantickýma očima historických ilustrátorů do světa slonů a jejich příbuzných. Výstava byla inspirována narozením slůněte v Zoo Praha a představuje historické školní obrazy, které ve svých sbírkách schraňuje Pedagogické muzeum Jana Amose Komenského.

V průběhu vernisáže také vyhlásíme letní výtvarnou soutěž s firmou KOH-I-NOOR.

Vernisáž doplní vystoupení dětského folklorního sboru Vonička.

Den dětí s námi oslaví i strážníci Městské policie hl. m. Prahy, kteří si pro děti připravili množství zábavných aktivit. Ve spodní části zoo si budete po celý den moci mimo jiné vyzkoušet dětskou dopravní školičku, bungee running nebo šlapací autokolo s alkobrýlemi.

Ve 14.30 pak v Divadélku Archa nedaleko Dětské zoo proběhne vystoupení se zvířaty, která předvedou, co se naučila.

Děti do 15 let mají v sobotu vstup za 1 korunu! Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru