Dny šelem - Mayday I a II

Ostatní články

11. 05. 2009


Reportáž z 1. a 8. května 2009

Mayday – den na záchranu šelem v Zoo Praha

1. a 8. května se konal v zoo tradiční Mayday, letos určený záchraně evropských šelem v rámci kampaně EAZA 2009. Děti z pražských škol přišly tyto dny do zoo, aby seznámily návštěvníky s problematikou ochrany šelem a prodejem svých vlastnoručně vyrobených předmětů se šelmí tematikou podpořily evropské šelmy nejen morálně, ale i finančně.

První květnový pátek prezentovalo v zoo svou práci šest škol – ZŠ Pošepného náměstí pod vedením paní učitelky Mileny Urbanové, ZŠ T. G. Masaryka pod vedením paní učitelky Radky Prokopové, ZŠ Emy Destinnové pod vedením paní učitelky Jany Bergerové, Soukromé gymnázium Arcus pod vedením paní učitelky Michaely Jelínkové, ZŠ Generála Klapálka z Kralup nad Vltavou pod vedením paní učitelky Zory Adámkové a Zookroužek při ZŠ Kladské pod vedením Františka Šusty.

Druhý květnový pátek patřil třem školám, které seznamovaly návštěvníky se šelmami a získávaly finanční prostředky na podporu kampaně. Prezentaci si zopakovaly děti ze školy ZŠ T. G. Masaryka pod vedením paní učitelky Radky Prokopové, k nim se připojily děti ze ZŠ Emy Destinnové pod vedením paní učitelky Evy Wollnerové a děti ze ZŠ Husinec-Řež pod vedením paní učitelky Bohunky Vrchotické.

Za oba dny se všem společně podařilo prodejem vlastnoručně vyrobených předmětů návštěvníkům Zoo Praha vybrat celkem 37 709 Kč! Všem účastníkům jménem Zoo Praha a evropských šelem děkujeme!

Prezentace školních projektů byly ohodnoceny porotou složenou ze zástupců Zoo Praha. Nejlepší prezentace budou oceněny na slavnostním vyhlášení výsledků dne 1. června ve 14 hodin u vzdělávacího centra Zoo Praha zároveň s vernisáží obrázků šelem z Čech a Senegalu. Všichni jste srdečně zváni!

Dny šelem - May Day I a II


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru