Den otců - 2. 8. 2007

Ostatní články

02. 08. 2007


Den otců – 2. srpen 2007

Před dvěma lety, 2. srpna 2005, oslavil emu hnědý, blízký příbuzný pštrosa afrického, úžasné 30. narozeniny. Vzhledem k tomu, že to byl úctyhodný věk a navíc se emu jmenuje Taťulda, rozhodli jsme se v naší zoo slavit tento den jako Den otců.

Všichni tatínkové, kteří dnes přišli s rodinou, měli vstup zdarma a navíc je čekala hned za vchodem milá pozornost od partnera zoo Velkopopovického kozla. Zajímavou soutěží, určenou pouze pro tatínky, kterou připravil partner našeho Dne otců Gender Studies, bylo zabavení vylosovaného malého dítěte na 30 minut tak, aby neplakalo a nenudilo se. Vítězní tatínkové pak rovněž obdrželi cenu od Velkopopovického kozla.

Ve 13 hodin proběhla malá rodinná slavnost u výběhu emuů. Ředitel zoo dr. Fejk vysvětlil návštěvníkům, proč právě tento den slavíme Den otců, pověděl jim mnoho zajímavého z dlouhého života Taťuldy a na závěr si připil na jeho zdraví s přítomnými tatínky.

Součástí programu bylo také druhé vážení herce Martina Zounara, který se před časem vsadil, že zhubne za 3 měsíce o 15 kilo. Bylo na něm vidět, že na sobě usilovně pracuje, ale přeci jenom vytčený cíl je hodně těžký. Martin se už duševně připravuje na to, že svou sázku prohraje. V takovém případě se zavázal, že se bude 24 hodin starat o velké želvy v naší zoo.

Den otců - 2. 8. 2007


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru