Přijímáme nové zájemce do úterního zookroužku

Ostatní články

Zoo Praha  |  31. 08. 2016


Váháte s výběrem kroužku pro svoji ratolest? Vyzkoušejte zookroužky pořádané pražskou zoo. Zaujmou všechny malé přírodovědce se zájmem o život ve výbězích zoo, ale také ve volné přírodě.

Sčítání slípek zelenonohých. Foto: Klára Veselá, Zoo Praha Sčítání slípek zelenonohých. Foto: Klára Veselá, Zoo Praha

Úterní skupina Orlosupi, je určena dětem, které mají rády přírodu a chtějí se dozvědět více o životě zvířat, či jejich přirozeném prostředí. Jelikož jsme mladí badatelé a ne "hladiči králíčků a morčátek", není naší hlavní náplní přímý kontakt s ochočenými zvířaty, ale spíše pronikání do etologie a odhalování hlubších základů zoologie.

Dozvíte se mnoho zajímavého o přírodě kolem nás a tyto poznatky si můžete vyzkoušet v praxi na terénních pozorováních, víkendových akcích (včetně letního tábora), nebo exkurzích do jiných zahrad. Samozřejmě se podíváme i do zázemí pražské zoo!

  • Začínající přírodovědci se schází každé úterý od 15:30 do 17:00. Schůzky jsou určeny pro děti, které ještě náš kroužek nenavštěvovaly, ale chtějí se dozvědět něco nového.
  • Pokročilí přírodovědci se schází každé úterý od 17:00 do 18:30. Schůzky jsou určeny pro zdatnější badatele, kteří si již osvojili základy zoologie.
  • Samostatní přírodovědci se schází každou středu od 16:30 do 18:30. Jedná se o schůzky dlouholetých členů, kteří pracují na samostatných a složitějších projektech.

První schůzka pro školní rok 2016/2017 proběhne 6. září 2016 od 15:30. Podrobné informace k první schůzce naleznete ZDE, kde jsou i ukázky naší činnosti, galerie akcí a oddílový časopis.

Hlásit se můžete Radce Horčíkové e-mailem na: orlosupi@orlosupi.cz, nebo telefonicky na: 775 931 055.


Více k tématu

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru