Malá kusimanse již vychází z budky

Novinky u zvířat

Michal Šťastný  |  18. 01. 2014


Zápis z porady zoologického úseku 15. ledna 2014

Dospělá mangusta tmavá. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Dospělá mangusta tmavá. Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha
  • Mládě promyky tmavé, řečené také kusimanse, už vychází s rodiči z boudičky ven. Jde o vůbec první mládě svého druhu v Zoo Praha. Promyky tmavé naleznete v pavilonu Afrika zblízka.
  • Do Zoo Plzeň odešli zubr evropský a promyka červená.
  • Mláďata bonga horského chodí na venkovní dvorky.
  • V Indonéské džungli se zabydlují noví binturongové. Mají otevřeno i na společný ostrov s vydrami hladkosrstými, ale zatím zůstávají ve známém prostředí zázemního boxu.
  • Do Rakouska odejdou puštíci bělaví. Zoo Praha dlouhodobě vypouští odchovaná mláďata do přírody Šumavy. V letošním roce poprvé putují puštíci za hranice. Kvůli mimořádně zajímavým genům zůstanou v prostředí chovné stanice a do divočiny Rakouska budou vypouštěni jejich potomkové.
  • V expozici Kattakum panuje čilý ruch. "Jaro" zde v souvislosti s popovodňovými pracemi začalo o něco dříve. 

 


V Rezervaci Dja se letos narodilo už druhé gorilí mládě! Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Svého pátého potomka přivedla na svět samice gorily nížinné Kijivu v pátek 12. dubna po půl jedné v noci. Mládě začalo krátce po porodu pít a zkušená matka o něj velmi dobře pečuje. 

Mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy je ve věku tří měsíců dobře pozorovatelné ve voliéře u Pavilonu tučňáků. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Zoo Praha právě odchovává mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy. Vylíhlo se zde na začátku letošního roku a po počátečních výkyvech v hmotnosti i občasné neochotě přijímat potravu je nyní ptáče vitální a prospívá. Zoo Praha...




Přihlášení k newsletteru