Den Afriky v zoo

Novinky u zvířat

14. 07. 2004


Na sobotu, 24. července, jsme pro vás připravili Africký den v zoo. Jak napovídá název, vše se bude točit kolem Afriky – soutěže, vystoupení hudebníků i další aktivity.

 

Africký den v Zoo Praha

 

Sobota  24. 7. bude v Zoo Praha ve znamení Dne Afriky. Bohatý program, připravený ve spolupráci s Botanickou zahradou hl. města Prahy, organizací UNICEF a firmou Toyota motor czech, potěší děti i dospělé.

 

V horní části zahrady v divadélku V Oboře budou znít africké bubny Papise Nyasse, můžete si tu zatančit se členy černošské skupiny TIDITADE nebo zabubnovat s mladými bubeníky ze sdružení Jižní pól. Potěšíte se i krásnými fotografiemi africké přírody.

V novém přednáškovém sále pro vás organizace UNICEF připravila zajímavý program. Bude tu výstava fotografií afrických dětí, ve 13,30 určitě všechny zaujme přednáška a diaprojekce prim. MUDr. Pavla Biskupa, dětského lékaře, konzultanta MZČR nazvaná UNICEF – pomoc ohroženým dětem v Africe. V přednáškovém sále je připravena i celodenní videoprojekce.

V dolní části zahrady jistě zaujmou tatínky dva terénní vozy značky TOYOTA Landcruise, které tu veřejnosti poprvé představí náš partner TOYOTA MOTOR CZECH. Maminky zláká nabídka programů Botanické zahrady a děti zábavné hry o ceny a vystoupení divadla Minor v 15.00 v dětském areálu Archa.

Pro milovníky psů jsme připravili představení méně známých afrických plemen v prostoru u lávky k Africkému domu od 15 hodin.

A po celém areálu zoo budou v průběhu celého dne nejrůznější soutěže a hrátky, samozřejmě s africkou tématikou, například velbloudí chůze, lovení termitů, gepardí sprint, či sloní šikovnost.  Za povšimnutí stojí psaní hieroglyfů či „pravá africká věštírna“, kde můžete nahlédnout do svého osudu prostřednictvím různobarevných fazolí.

 

Návštěvníci převlečení za Afričany mají vstup zdarma, rodilí Afričané taktéž. Zájemci o společné bubnování, přineste si bubínek a přidejte se! Děti, vezměte si tmavé bavlněné tričko na batiku obrázku s africkým motivem!              

Program:

10.00–15.00: Africký šaman a jeho věštírna (u lávky k Africkému domu)

                       Malá škola hieroglyfů (terasa Afrického domu)

10.00–16.00: infostánky „Co o zvířatech nevíte“ – pochopitelně na téma afričtí kopytníci, žirafy, afričtí ptáci či afričtí plazi.

11.00–12.00: Vystoupení černošského hudebníka (miniscéna V Oboře)

14.00–15.00: vystoupení taneční skupiny Tiditade (miniscéna V Oboře)

15.00: Představení divadla Minor (dětský areál)

15.00–17.00: Ukázka afrických plemen psů (u lávky k Africkému domu)

 

Po celý den se mohou děti zúčastnit her (například na ksukola, na hrabáče, na geparda a mnoha dalších) celkem na pěti místech v zoo. Nebude chybět ani malování na obličej, výroba afrických masek, kreslení afrických zvířat, lepení textilních zvířátek či zdobení triček batikou.

V novém knihkupectví U Kotulů a v přilehlém přednáškovém sále najdete výstavu fotografií z Afriky, zajímavý program tu pro vás připravila rovněž organizace Unicef.

Ve spolupráci s Botanickou zahradou v Praze bude připravena výstava afrických rostlin.

V sousedství dětského areálu můžete obdivovat terénní vůz Toyota Land cruiser (vhodný právě do Afriky) a děti tu budou kreslit obrázky zvířat.

 

A ještě dárek na závěr: rodilí Afričané a každý, kdo přijde v africkém oblečení, má v tento den vstup do pražské zoo zdarma!





Mobi pozoruje svět ze hřbetu své matky Duni. Ta se projevuje jako velmi hravý rodič, ale současně velmi obezřetný. Ačkoliv návštěvníkům svou Mobi každý den ukazuje, žádné další gorile dceru zatím nepůjčila. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Dvouměsíční samička gorily nížinné Mobi v Zoo Praha se živě zajímá o své okolí. V posledních dnech k tomu přispěla lepší fixace hlavy, a tak už gorilí kojenec cíleně reaguje na všelijaké podněty. Stále více se rozhlíží,...

Mládě ježury před prvním velkým veterinárním zákrokem loni na podzim. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Mládě ježury australské, které se vylíhlo přibližně v polovině prosince 2022, bohužel letos v lednu podlehlo akutní bakteriální infekci.




Přihlášení k newsletteru