Zoo Praha má Mamuta!!!

Akce v Zoo Praha

Jana Myslivečková  |  12. 09. 2015


Dnes odpoledne byl v pražské zoo pokřtěn malý lachtan. Kmotr mláděte herec Jiří Langmajer slavnostně oznámil, že vnuk legendárního Gastona a syn oblíbeného Melouna se jmenuje MAMUT.

Kmotr Jiří Langmajer s Mamutem.  Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Kmotr Jiří Langmajer s Mamutem. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

„ Zoo Praha se dnešním dnem stává jedinou zoologickou zahradou na světě, která má živého mamuta,“ prohlásil s nadsázkou Jiří Langmajer, kterého jméno navržené ošetřovateli velmi pobavilo. Malý Mamut je skutečně veliké mládě, které po narození přibíralo na váze daleko více než je obvyklé. V současné době už váží přes 15 kilo.

Veliký úspěch měla také veřejná premiéra nového cvičení s lachtanem Melounem, která křtinám předcházela. Poprvé s ním při vystoupení ošetřovatel Jakub Mezei plaval v bazénu.

Ze společného cvičení přímo v bazénu měl radost ošetřovatel Jakub Mezei i samec Meloun. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 27. dubna Mezinárodní den manulů. Jaké zvíře se skrývá pod tajuplným názvem manul? Odkud pochází, co jej ohrožuje a čím je výjimečný, se dozvíte během celodenního programu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Nenechte si ve čtvrtek 25. 4. ujít přednášku o erbovním zvířeti Zoo Praha, kterým bezesporu kůň Převalského je. Po letech se vrátil zpět do Zoo Praha do nově vybudovaného expozičního celku Gobi.




Přihlášení k newsletteru