Oslavte s námi Den slonů. Přijďte se podívat do zázemí!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  04. 08. 2019


Na sobotu 10. srpna 2019 chystáme oslavu Mezinárodního dne slonů. Využijte příležitosti a přijďte nahlédnout do jinak nepřístupného zázemí v Údolí slonů.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Mezinárodní den slonů oslavíme ve velkém! V sobotu 10. srpna se mezi 11.00 a 13.00 budete moci zúčastnit komentované prohlídky zázemí Pavilonu slonů, ve 13.30 následuje ukázka koupání slonů ve venkovním výběhu a ve 14.00 pak předáme slonům enrichment. Doprovodný program vás čeká také v Papírně.

Komentované prohlídky zázemí

Kapacita prohlídek již byla naplněna. 

Zatímco sloni budou ve venkovním výběhu, vy se podíváte, jaké to mají uvnitř, a budete se moci chovatelů zeptat na vše, co vás zajímá.

Prohlídky s odborným komentářem chovatelů začínají v 11:00, 11:20, 11:40, 12:00, 12:20 a 12:40. Prohlídka je zdarma (s platnou vstupenkou do zoo), je nutné se předem přihlásit na e-mail pokorna@zoopraha.cz. Maximální kapacita skupiny je 15 osob a prohlídka trvá cca 15–20 minut.

Vzhledem ke specifickému prostředí nelze bohužel prohlídku absolvovat s kočárkem ani se psem. 

Venkovní program

10.00–16.00 Edukativní stanoviště na vyhlídce mezi výběhy s důrazem na ohrožení slonů.
13.30 Ukázka koupání slonů ve venkovním výběhu doplněná komentářem chovatelů.
14.00 Předání enrichmentu slonům v prostředním výběhu.

Koupel slonů ve venkovním výběhu. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Program v Papírně

11.00–18.00 Každou hodinu bude probíhat u Papírny pitva sloního trusu, ukázka pomůcek spojených s výcvikem slonů a ukázka výroby papíru, který si návštěvníci budou moci následně vytvořit za standardní poplatek.

Mohlo by vás zajímat

Zoo Praha očekává narození dvou dalších slůňat


Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru