Oslavte s námi Den slonů. Přijďte se podívat do zázemí!

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  04. 08. 2019


Na sobotu 10. srpna 2019 chystáme oslavu Mezinárodního dne slonů. Využijte příležitosti a přijďte nahlédnout do jinak nepřístupného zázemí v Údolí slonů.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Mezinárodní den slonů oslavíme ve velkém! V sobotu 10. srpna se mezi 11.00 a 13.00 budete moci zúčastnit komentované prohlídky zázemí Pavilonu slonů, ve 13.30 následuje ukázka koupání slonů ve venkovním výběhu a ve 14.00 pak předáme slonům enrichment. Doprovodný program vás čeká také v Papírně.

Komentované prohlídky zázemí

Kapacita prohlídek již byla naplněna. 

Zatímco sloni budou ve venkovním výběhu, vy se podíváte, jaké to mají uvnitř, a budete se moci chovatelů zeptat na vše, co vás zajímá.

Prohlídky s odborným komentářem chovatelů začínají v 11:00, 11:20, 11:40, 12:00, 12:20 a 12:40. Prohlídka je zdarma (s platnou vstupenkou do zoo), je nutné se předem přihlásit na e-mail pokorna@zoopraha.cz. Maximální kapacita skupiny je 15 osob a prohlídka trvá cca 15–20 minut.

Vzhledem ke specifickému prostředí nelze bohužel prohlídku absolvovat s kočárkem ani se psem. 

Venkovní program

10.00–16.00 Edukativní stanoviště na vyhlídce mezi výběhy s důrazem na ohrožení slonů.
13.30 Ukázka koupání slonů ve venkovním výběhu doplněná komentářem chovatelů.
14.00 Předání enrichmentu slonům v prostředním výběhu.

Koupel slonů ve venkovním výběhu. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Program v Papírně

11.00–18.00 Každou hodinu bude probíhat u Papírny pitva sloního trusu, ukázka pomůcek spojených s výcvikem slonů a ukázka výroby papíru, který si návštěvníci budou moci následně vytvořit za standardní poplatek.

Mohlo by vás zajímat

Zoo Praha očekává narození dvou dalších slůňat


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Oslavte s námi v sobotu 27. dubna Mezinárodní den manulů. Jaké zvíře se skrývá pod tajuplným názvem manul? Odkud pochází, co jej ohrožuje a čím je výjimečný, se dozvíte během celodenního programu.

Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Nenechte si ve čtvrtek 25. 4. ujít přednášku o erbovním zvířeti Zoo Praha, kterým bezesporu kůň Převalského je. Po letech se vrátil zpět do Zoo Praha do nově vybudovaného expozičního celku Gobi.




Přihlášení k newsletteru