Inteligence zvířat

Akce v Zoo Praha

Zoo Praha  |  22. 09. 2016


Přijďte v sobotu 24. září společně s našimi trenéry zvířat otestovat inteligenci některých chovanců, naučit je nové triky a vyrobit jim hlavolam.

Cvičení s prasátkem, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Cvičení s prasátkem, foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Zvířata nás nikdy nepřestanou udivovat, co všechno dokáží a jaké jsou jejich hranice možností. Občas se v mediích objeví úžasné video, jak si chobotnice poradila se zapeklitým hlavolamem nebo jak kavka s pomocí jednoduchého nástroje vydolovala potravu z těžce přístupného místa. Inteligence zvířat je stále neprobádaným světem.

Od 10.00 do 15.00 si prohlédněte některé námi používané hlavolamy a tzv. enrichmenty v Rezervaci Bororo. Ti šikovnější si můžou na místě zkusit vytvořit vlastní hlavolam, který následně předložíme zvířatům na cvičeních v Amfiteátru Bororo ve standardních časech 11.30 a 14.30, při kterých nejenom prozkoušíte vlastnoručně vyrobené hračky, hlavolamy a enrichmenty v akci, ale hlavně se přesvědčíte, že zvířata jsou schopná vyřešit i hodně zapeklité úkoly.

Rezervace Bororo:

  • 10.00 – 15.00 Vyrobte hlavolam pro zvířata

  • 11.30 a 14.30 Naučte zvířata z Borora nové cviky

Světoznámá primatoložka Jane Goodall během své řeči před pavilonem Rezervace Dja v Zoo Praha po boku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall dnes pokřtila mládě gorily nížinné narozené před měsícem samici Kijivu v Zoo Praha. Malá gorila dostala jméno Gaia. Současně bylo odtajněno pohlaví tohoto v pořadí...

Klokani v průchozím výběhu Darwinova kráteru. Foto: Oliver Le Que

V neděli 12. května je Den matek. I my jej v zoo oslavíme.




Přihlášení k newsletteru