Zoo vyhlásila soutěž na jméno slůněte a jeho kmotra

Tiskové zprávy

Jana Myslivečková  |  15. 04. 2016


Samečkovi slona indického, který se v pražské zoo narodil 5. dubna, se daří dobře a přibývá na váze. Zoo proto požádala veřejnost o zasílání návrhů na jeho jméno a také návrhů na jméno kmotra, a hlasování spojila se soutěží o zajímavé ceny. Jednou z nich je i poukaz na nevšední zážitek v podobě vlastnoruční výroby papíru ze sloního trusu v nové Papírně, kterou zoo otevřela letos na Velikonoce při zahájení hlavní sezóny.

„Slůněti je dnes již jedenáct dnů a dobře prospívá. Je každým dnem aktivnější a přibývá na váze. Hned po porodu váha ukázala 104 kilogramů, při dalším vážení tuto středu již měl sameček 110 kilogramů,“ sdělil kurátor Pavel Brandl. „Z toho, že slůně přibralo, máme radost. U většiny mláďat dojde po porodu k poklesu váhy, který se pak pozvolna začíná vyrovnávat. Přírůstek 6 kilogramů je znamením dobrého zdravotního stavu slůněte. Sloní sameček má za sebou také první vycházku do výběhu ve společnosti celé rodiny. Pokud to umožní počasí, uvidí ho návštěvníci venku i o víkendu,“ dodává kurátor.

Malý sameček si hned po porodu získal veliké sympatie veřejnosti, která měla možnost vidět ho naživo již třetí den po porodu. Jeho videa a fotografie ovládly česká i zahraniční média a sociální sítě. Jeden jediný snímek na facebookovém profilu pražské zoo například shlédlo více než milion lidí. V souvislosti s tímto obrovským zájmem nabízí zoo veřejnosti, ve spolupráci se svým hlavním mediálním partnerem FTV Prima, vybrat slůněti jméno a navrhnout jméno jeho kmotra. Redakce webu Prima ZOOM připravila pro tuto událost velký internetový speciál, kde lze online zaslat návrh obou jmen. Návrhy na jména se budou sbírat také v rámci zprávařské roadshow Prima jede… za vámi, která startuje 23. dubna v Liberci.

Ten, kdo má nápad na originální jméno nebo zajímavého kmotra a zúčastní se soutěže, může vyhrát vstupenky do zoo, speciální komentovanou VIP prohlídku Údolí slonů s průvodcem Zoo Praha a dokonce i nevšední zážitek v podobě vlastnoruční výroby papíru ze sloního trusu.

Součástí speciálu na webu Prima ZOOM jsou rovněž online přenos z Údolí slonů, informace a zajímavosti o mláděti, fotogalerie a videa. Sledujte na http://zoom.iprima.cz/slune.

Zoo vyhlásila soutěž na jméno slůněte a jeho kmotra