Poznejte slavné páry a přivítejte ptačí zpěv

Tiskové zprávy

02. 05. 2011


Víkendový program Zoo Praha

Padang a Upita tvoří nerozlučnou dvojici. Přijďte se seznámit i s dalšími páry v Zoo Praha. © Tomáš Adamec  Sobota 30. dubna 2011 - Den zvířecích párů
Celý svět sleduje britskou královskou svatbu. Zajímavé páry ale žijí i v Zoo Praha. Přijďte se s nimi seznámit – novomanželé mají vstup za 1 Kč!
Parys a Aisha, Richard a Kijivu nebo Padang a Upita, to je jen krátký výčet zvířecích párů ze Zoo Praha, které si zaslouží vaši pozornost. Přijďte v sobotu 30. dubna 2011 do areálu pražské zoo a poznejte je. Při speciálních komentovaných setkáních se seznámíte jak s úplnými „novomanželi“ mezi našimi zvířaty, tak dlouholetými páry, jakými jsou třeba Maruška a Slávek Hrochovi.
 
PROGRAM KOMENTOVANÝCH KRMENÍ:
·         10.00 Draco a Kvída (hrabáči kapští, Africký dům)
·         11.00 Milovník a Oskarka (tučňáci Humboldtovi, Pavilon tučňáků)
·         11.30 Padang a Upita (orangutani sumaterští, Indonéská džungle)
·         12:00 Tom a Alberta (medvědi lední, expozice ledních medvědů)
·         12:30 Kašík a Kačena (kasuáři přilboví, expozice kasuárů)
·         13:45 Faust a Markétka (leguáni modraví, Pavilon kočkovitých šelem a terárium)
·         14:00 Parys a Aisha (lvi indičtí, Pavilon kočkovitých šelem a terárium)
·         14:00 Len a Hara (koně Převalští, expozice koní Převalského)
·         14:15 Ricky a Ticky (fretky, divadélko Archa)
·         14:30 Johan a Kleopatra (žirafy Rothschildovy, Africký dům)
·         16:00 Slávek a Maruška (hroši obojživelní, Pavilon velkých savců)
 
Pro všechny novomanžele, kteří vstoupili do svazku v dubnu 2011, navíc máme připravený malý dárek. Pokud se prokáží oddacím listem, mají vstup do Zoo Praha í za 1 Kč!
 
Neděle 1. května 2011 - Vítání ptačího zpěvu
Přijďte přivítat jaro a s ním i ptačí zpěv!
V neděli jsme pro zájemce připravili ornitologickou výpravu za volně žijícími obyvateli zoo. Vypravte se na procházku za volně žijícími ptačími obyvateli zoo. Kdo je to kvakoš a kdo doupňák? To se zájemci dozví, pokud si v neděli přivstanou. Společně s odborníkem ze zoologické zahrady budou moci nahlédnout do soukromí slípek zelenonohých a při troše štěstí zahlédnou i strakapouda nebo ledňáčka! Sraz všech ornitologických nadšenců je v 6.30 hodin u hlavního vchodu! Prohlídka je zdarma. Délka procházky je 2 hodiny.
 
V neděli 1. května navíc proběhne oblíbený Mayday, tedy prodejní přehlídka škol, které společně se Zoo Praha pomáhají přežít ohroženým lidoopům. Na několika místech areálu budete moci od žáků základních škol nakoupit zajímavé upomínkové předměty, které sami vyrobili, ale také se o lidoopech a jejich problémech dozvědět mnoho zajímavého. Výtěžek z akce bude poukázán na ochranu ohrožených lidoopů.
 
Po celý víkend bude také probíhat prodej sloního trusu. O tento netradiční suvenýr ze Zoo Praha byl minulý víkend neobyčejný zájem - prodali jsme všechny zásoby!