Noční procházky pokračují i v září

Tiskové zprávy

14. 06. 2008


Pro velký zájem pokračují noční procházky i v měsíci září.

Návštěvníci tak mají možnost v pátek a sobotu vždy od 20.00, 20.30 a 21.00 pod vedením odborných průvodců nahlédnout do soukromí zvířat a uvidět to, co při běžné návštěvě zoo nikdy nespatří.

Trasa procházek letos poprvé vede od výběhu pand červených pavilonem Indonéská džungle. Procházka mezi vzrostlou vegetací je umocněná šuměním padajícího vodopádu, v noční expozici překvapí návštěvníky bílé osvětlení – žijí tu noční a soumračná zvířata, kterým v denních hodinách svítíme pouze slabým namodralým světlem a tím jim měníme den na noc, Při nočních procházkách pak se noc mění na den a zvířata se ukládají ke spánku. Cesta vede dál do pavilonu Afrika zblízka, ve kterém jsou drobní živočichové afrických pouští a polopouští a dále mezi výběhy kopytníků do Afrického domu. Rázem se tu návštěvníci ocitnou uprostřed noční savany, kde čile pobíhají hrabáči a žirafy naopak tiše odpočívají.

Prohlídka, která trvá většinou 2 hodiny, končí u bazénu lachtanů a nového výběhu tučňáků.

Vstupné na tyto exkluzivní prohlídky je jednotné 140,- Kč, děti mají 50 % slevu (70,- Kč), průvodce i parkování jsou zdarma. Na noční procházky je nutno objednat se předem telefonicky na čísle 296 112 230 nebo na e-mailové adrese: pr@zoopraha.cz, protože kapacita jednotlivých skupin je omezená (nejvýše 25 lidí v jedné skupině).

Děkuji za spolupráci a srdečně zdravím,

Ing. Vít Kahle
Tiskový mluvčí Zoo Praha