Vypuštění karasů v Přerově nad Labem

Tiskové zprávy

Filip Mašek  |  05. 06. 2023


Tým Zoo Praha vypustí v pátek 9. června karasy obecné do rybníka v Přerově nad Labem. Půjde o historicky první reintrodukci této kriticky ohrožené ryby za hranicemi hl. m. Prahy. Vysazení stovky malých karasů, které je součástí dlouhodobého projektu návratu téměř vyhynulého druhu do českých vod, se odehraje v 16.30 a bude spojeno se slavnostním přestřižením pásky u nově revitalizovaného Salvátorského rybníka.

Akce se zúčastní ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast životního prostředí Jana Komrsková. Přestřižení pásky u rybníka se chopí místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Věra Kovářová a starosta Přerova nad Labem Jiří Beneš.

Pro média: Novinářské akreditace vyřizuje tiskový mluvčí Filip Mašek na emailové adrese masek@zoopraha.cz či na telefonním čísle 770 131 110. Sraz na místě bude v 16.00. V případě zájmu o natáčení či fotografování výlovu karasů v areálu Zoo Praha a následné cesty do Přerova nad Labem je možnost individuální domluvy.