Ryšavého knihovníka v Zoo Praha pokřtila Lucie Bílá

Tiskové zprávy

Zoo Praha  |  29. 09. 2022


Nejnovější knihu sloupků ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka nazvanou Ryšavý knihovník pokřtila zpěvačka Lucie Bílá v rámci včerejšího slavnostního otevření Rezervace Dja.

Jde o knihu, která pojednává nejen o zoo a jejím zákulisí, ale také o zvířatech v různých koutech světa a o práci ochránců přírody.

Kmotra nové knihy ředitele zoo Lucie Bílá při křtu uvedla: „V pražské zoo se už cítím jako doma – pokřtila jsem gorilí mládě, namluvila a dokonce i nazpívala audio verzi Gorilích pohádek. I proto jsem dnes přijala pozvání ke křtu Ryšavého knihovníka. Je mi pokaždé velkou ctí přijít do Zoo Praha a podílet se na jejích projektech.“

Ryšavého knihovníka doporučuje i světoznámá primatoložka a ochránkyně přírody Jane Goodall, která k němu napsala předmluvu: „Přečetla jsem si Miroslavovu předchozí knihu Supi v hotelu Continental, která se mi moc líbila, a těším se i na další.“

Knihu můžete zakoupit nejen v knihkupectvích, ale také v Zoo Praha a na jejím e-shopu. Tam si lze objednat výtisk s podpisem a případně i věnováním autora.


Ryšavého knihovníka v Zoo Praha pokřtila Lucie Bílá