Na pomoc australské fauně rozdělila Zoo Praha již přes 20 milionů korun

Tiskové zprávy

Miroslav Bobek  |  25. 06. 2020


Na sbírkovém kontu Zoo Praha se podařilo shromáždit neuvěřitelných 22 761 332 korun ve prospěch záchrany australských zvířat decimovaných na konci loňského a začátku letošního roku neobvykle rozsáhlými požáry. Z této sumy bylo rozděleno již 20 196 306 korun.

Na jaké účely jsou tyto prostředky určeny, tomu je vedle výstavy před Vzdělávacím centrem Zoo Praha věnována útlá publikace „Pomoc pro Austrálii“. Zájemci si ji mohou zdarma stáhnout na www.zoopraha.cz/australie. Přispěvatelé do australské sbírky pak mají možnost si ji vyzvednout vytištěnou v zoo, anebo si na adresu brozura@zoopraha.cz napsat o její zaslání poštou.

Publikace na čtyřiceti stranách doplněných mnoha fotografiemi popisuje jak bezprostřední pomoc zvířatům postiženým požáry, tak dlouhodobé projekty na ochranu ohrožených druhů původní australské fauny, jejichž situaci tyto požáry ještě výrazně zhoršily. Díky české pomoci se tak zvyšuje šance na přežití například pro jižní klokany skalní, ikonické paropuchy corroboree nebo výjimečné vakoplchy trpasličí.

Na pomoc australské fauně rozdělila Zoo Praha již přes 20 milionů korun