Limit počtu návštěvníků Zoo Praha bude navýšen na 14 500 denně

Tiskové zprávy

Helena Petáková  |  03. 06. 2020


Již od čtvrtka 4. června bude mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví navýšen maximální denní počet návštěvníků zoologických zahrad na 250 lidí na jeden hektar plochy zařízení. Pro Zoo Praha to činí 14 500 návštěvníků během dne.

Opakovat by se tak již neměla situace ze soboty 30. května, kdy byla Zoo Praha nucena uzavřít své brány dalším návštěvníkům už hodinu po poledni, protože byl naplněn původní denní limit 8 500 lidí. Tato situace urychlila jednání, která vedli ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek a primátor Zdeněk Hřib s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a koordinátorem pracovní skupiny pro rozvolňování, epidemiologem Rastislavem Maďarem.

„Teď už se nebudete muset bát, že byste se do naší zoo nedostali,“ vzkazuje návštěvníkům Zoo Praha její ředitel Miroslav Bobek. „Snad jenom kdybyste chtěli vyrazit do zoo za mimořádně pěkné soboty až později odpoledne, podívejte se pro jistotu na náš web nebo facebookový profil. Nový denní limit je pro nás ale vysoko nad 14 000 návštěvníků a tolik jich přichází opravdu jen výjimečně.“

Aktuální počet návštěvníků zobrazuje Zoo Praha v záhlaví svého webu zoopraha.cz. Pokud se nezhorší epidemiologická situace, od 15. června by již měla být návštěvnost zoo zcela bez omezení.

Limit počtu návštěvníků Zoo Praha bude navýšen