Více peněz na pomoc ohroženým druhům

Tiskové zprávy

Lenka Pastorčáková  |  20. 11. 2018


Rada hlavního města Prahy dnes na svém prvním zasedání schválila, že na in situ projekty Zoo Praha půjdou napříště tři koruny z každého vstupu namísto dosavadních dvou.

„Takzvané in situ projekty na pomoc ohroženým zvířatům ve volné přírodě a vůbec podpora ohrožených druhů, to je základní princip, na kterém dnes zoologické zahrady fungují. Pražská zoo si už svými projekty dokázala získat mezinárodní renomé a prestiž a hlavní město ji v tom samozřejmě maximálně podporuje,“ říká náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Vzhledem k očekávané návštěvnosti pražské zoo kolem 1 400 000 osob tak na ochranářské projekty poputují více než čtyři miliony korun.

„Je to skvělá zpráva nejen pro nás v zoo, ale i pro gorily, slony či luskouny ve střední Africe, koně Převalského, sajgy nebo divoké velbloudy v Mongolsku, supy na Balkáně, gaviály v Indii a celou řadu dalších živočišných druhů v různých částech světa. Tento projekt začal jako koruna ze vstupného a stal se vzorem pro řadu zoologických zahrad v České republice i v zahraničí,“ uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Kromě tří korun ze vstupu jsou na financování in situ projektů využívány také prostředky ze sbírkového konta „Pomáháme jim přežít“ (číslo účtu: 43-680 466 0247/0100) a od podporovatelů Zoo Praha, například od Komerční banky či společnosti Alimpex Food a.s.

Více peněz na pomoc ohroženým druhům