Začátek léta v Zoo Praha: indiáni a první setkání tygřat s vodou

Tiskové zprávy

Helena Petáková  |  03. 07. 2018


Prázdniny začínají v pražské zoo indiánským létem plným zajímavých vystoupení, ukázek a hlavně setkání se zvířaty. Víkend bude patřit především severoamerickým druhům, ale příchod léta v těchto dnech po svém vítají například i sloni indičtí či tygři malajští.

Návštěvníci, kteří v nejbližších dnech přijdou do pražské zoo, budou moci jako jedni z prvních pozorovat prozatím nesmělé plavecké pokusy mladých tygrů malajských. Tygřata Bulan a Wanita už povyrostla natolik, že jim mohl být ve výběhu napuštěn vodní příkop. Jako první se s ním začal seznamovat Bulan, který si už i několikrát zaplaval. Wanita, ač jinak obvykle průbojnější, je k novince ve výběhu zatím nedůvěřivá, a dokonce se bratra pokouší tahat z vody ven. U slonů indických je voda naopak už tradičně oblíbený zdroj zábavy a především slůňata Max a Rudi si ji s gustem užívají.

Kromě oblíbených mláďat se návštěvníci mohou těšit také na víkend v duchu indiánského léta. U výběhu bizonů jsou na sobotní odpoledne naplánována vystoupení s ukázkami severoamerických tanců, původních her a výrobků. Po oba víkendové dny pak bude na stejném místě otevřena výtvarná dílna, v níž si děti i rodiče mohou vyrobit čelenky a další zajímavé předměty s indiánskou tematikou. Především se ale všichni budou moci v určených hodinách blíže seznámit s druhy zvířat žijícími v Severní Americe, jako jsou například bizoni, losi, vydry, lední medvědi, urzoni, svišti nebo korálovky.

Celý víkendový program naleznete ZDE.

Po celé léto mají návštěvníci jedinečnou možnost trávit čas v areálu pražské zoo až do 21.00 hodin. Turnikety, pokladny, pavilony a restaurace se zavírají v 19.00 hodin (do té doby je možné zakoupit lístek do zoo). Vstupenku je možné kdykoli zakoupit také prostřednictvím mobilního telefonu přes web vstupenka.zoopraha.cz. Zájemce tak získá elektronickou vstupenku s platností šesti měsíců a vyhne se frontám před pokladnami.

Začátek léta v Zoo Praha