Slavnostní předání cen Richard a vernisáž výstavy

Tiskové zprávy

Lubor Mach  |  06. 12. 2017


V neděli (10. prosince) proběhne v Zoo Praha tradiční setkání sponzorů, adoptivních rodičů zvířat a přátel zoo. Součástí slavnosti, která začne v 11 hodin u Restaurace Oceán, bude udílení cen Richard významným podporovatelům pražské zoo, vyhlášení výsledků fotosoutěže „Fotím v Zoo Praha“ a od 13 hodin vernisáž výstavy „Pomáháme jim přežít: Sajgy mongolské“.

Ceny Richard jsou vyrobeny z českého křišťálu a nesou jméno oblíbeného gorilího samce. Jedná se o nejvyšší ocenění, které Zoo Praha uděluje od roku 2009 ve třech kategoriích jejím nejvýznamnějším podporovatelům. Velkého Richarda, jenž je určen významným sponzorským počinům, v minulých letech obdrželi například Mercedes-Benz Česká republika s.r.o., Komerční banka nebo pan Stanislav Rákos. Malého Richarda (cena za dlouhodobý sponzoring a adopce zvířat) vloni dostala ZŠ Emy Destinové a Divokého Richarda, udělovaného za nápaditost v oblasti sponzoringu, získalo Fórum dárců. Letošní ocenění předá spolu s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem také judista Lukáš Krpálek.

Po udělení cen Richard proběhne vyhlášení vítězů fotografické soutěže „Fotím v Zoo Praha“. Autoři nejlepších fotografií vybraných odbornou porotou a návštěvníky serveru iDnes obdrží od Zoo Praha a společnosti Canon hodnotné dárky.

Ve 13 hodin bude za přítomnosti československé atletky Jarmily Kratochvílové a zástupců pražské zoo zahájena výstava „Pomáháme jim přežít: Sajgy mongolské“ v jurtě u výběhu koní Převalského. Autorská výstava fotografií ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka zachycuje monitorování sajg v Mongolsku pomocí telemetrických obojků, které financovala pražská zoo.

Slavnostní předání cen Richard a vernisáž výstavy