Čtyři hvězdy pražské zoo

Kampaně

Jana Ondrejechová  |  11. 09. 2015


V návaznosti na letošní umístění pražské zoo jako čtvrté nejlepší zoo na světě jsme v září a říjnu navázali celorepublikovou outdoorovou kampaní zaměřenou na propagaci čtyř nejvýraznějších mláďat Zoo Praha – tapíra jihoamerického, lachtana jihoafrického, gibona stříbrného a hrabáče kapského. Výběr jednotlivých druhů zvířat, které byly použity na vizuály, vycházel nejenom z atraktivnosti daného mláděte, ale také například z unikátnosti jeho odchovu.

Kampaň je v rámci outdooru využita dohromady na 70 billboardech a citylightech. Kampaň je v rámci outdooru využita dohromady na 70 billboardech a citylightech.

Kampaň je v rámci outdooru využita dohromady na 70 billboardech a citylightech. Jejím cílem je propagovat nové hvězdy pražské zoo a také upozornit na jedny z nejzajímavějších letošních přírůstků.

Toby je třetím mládětem tapíra jihoamerického v historii pražského chovu. Narodil se 19. května 2015 patnáctileté tapíří samici Ivaně a jedenáctiletému Texovi, který pochází z USA a pro evropský chov je mimořádně cenný. Protože je Tex na svou partnerku hodně fixovaný, rozhodli se ho chovatelé po narození mláděte neoddělovat a celá rodina zůstala pohromadě. A tak je můžete ve výběhu vedle Rezervace Bororo pozorovat všechny společně.

Lachtaní sameček narozený 27. května 2015 pochází ze slavného rodu. Jeho tátou je oblíbený Meloun, „hlava“ pražské rodiny lachtanů, a dědečkem proslulý Gaston. První dva měsíce pobývalo mládě s mámou Abebou v zázemí, kde se v mělkém bazénku seznamovalo s vodou. Mláďata lachtanů totiž po narození neumějí plavat. Koncem srpna jsme ho však již pustili mezi ostatní lachtany do velkého bazénu, kde ho nyní můžete pozorovat během své návštěvy zoo.

V noci na 29. července 2015 se v pražské zoo narodilo první mládě gibona stříbrného v historii českých a slovenských zoologických zahrad. Malý sameček je o to cennější, že giboni stříbrní jsou v přírodě ohrožení a v lidské péči žije necelých 70 jedinců. Matkou vzácného přírůstku je samice AlangAlang, otcem samec Flip. Pro oba se jedná o jejich prvního potomka, péči o něj však zvládají na výbornou. Přesvědčit o tom se můžete, pokud zavítáte k jejich výběhu ve Vodním světě.

Když se 26. července narodilo mládě naší hrabáčí celebritě Kvídě, bylo velmi drobné a od mámy nechtělo pít. Chovatelé ho proto zpočátku krmili ze stříkačky. Teprve po osmi dnech začal malý hrabáč pít sám, i pak byl ale nutný neustálý dohled, aby ho Kvída ve spánku nezalehla a aby řádně přibíral. Trvalo měsíc, než mládě zesílilo a vyrostlo natolik, aby ho bylo možné ukázat návštěvníkům. Nyní ho už však v Africkém domě můžete vídat každý den.

Čtyři hvězdy pražské zoo


Přihlášení k newsletteru