Konečně teplo

Aktuálně z údolí slonů

Martin Smrček  |  09. 07. 2014


Dlouhé chladné dny plné deště jsou konečně za námi. Dolní část pražské zoo se vzpamatovává z ničivé povodně, které se vrátila po 11 letech a odnesla výsledky práce, na kterou byla zoo právem hrdá.

Sloní rodina, foto: Martin Smrček, Zoo Praha Sloní rodina, foto: Martin Smrček, Zoo Praha

Je báječné, že sloní rodina již bydlí v novém domové, v nádherném Údolí slonů, daleko od povodňového nebezpečí. Právě letošní rok ukazuje, jak prozíravé bylo rozhodnutí postavit nový pavilon, aby se neopakovala tragická situace z roku 2002.

Sloni přečkali dlouhé deště bez jakýchkoliv problémů, naopak leckdy si užívali rozbahněného výběhu a louží, které se zde tvořily, s velkou chutí. Malá Sita se stále opičí po svých starších souputnících. Stejně jako oni se snaží válet v bahně a házet ho kolem sebe, i když jí to leckdy moc nejde. Je stále zvídavější, všechno musí vyzkoušet, ochutnat, zdvihnout. To vše pochopitelně pod přísnou kontrolou Donny nebo některé z mladších opatrovnic – Tamary nebo Janity.

Ve slunečných dnech jsou sloni ve venkovním výběhu každý den a jejich sledování je mimořádně poučné i zábavné. Přijďte se i vy přesvědčit, že v pražské zoo je přes povodně mnoho zajímavého k vidění. Svou návštěvou navíc zoo pomůžete při nápravě škod.

Konečně teplo