Hlasujte pro Rezervaci Bororo

Ostatní články

Zoo Praha  |  06. 10. 2015


Podpořte Rezervaci Bororo v anketě Dřevěná stavba roku 2015! Díky loňskému vítězství byla Rezervace Bororo letos znovu nominována v rámci jubilejního pátého ročníku ankety, kterého se účastní pouze vítězové minulých let. Děkujeme všem, kteří nás loni podpořili, a doufáme, že svůj hlas dáte tomuto unikátnímu odpočinkovému areálu i letos. Hlasování probíhá od dnešního dne do 11. října na webových stránkách Dřevěná stavba roku 2015.

Rezervace Bororo. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Rezervace Bororo. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Dřevěná stavba roku je mezinárodní anketa dřevěných konstrukcí, návrhů, projektů a realizací staveb, které byly postaveny na území České a Slovenské republiky, anebo je čeští a slovenští autoři navrhli pro jinou zemi EU. Rezervace Bororo získala minulý rok první místo v kategorii Realizované velké hřiště. V rámci letošního „klání“ vítězů předešlých let se tak bude ucházet o speciální titul Vítěz vítězů Dřevěné stavby roku ve své kategorii.

 

HLASOVAT MŮŽETE ZDE.

 

Mírně surreální pojetí celého komplexu Rezervace Bororo přináší specifický a zapamatovatelný zážitek. Součástí areálu je netradiční herní prvek s motivy amazonské vesnice, amfiteátr pro prezentaci tréninku zvířat a kavárna. Domky rezervace zdobí speciální umělecké malby, kresby a vrypy na stěnách a kůlech, které znázorňují rituály vesničanů a jejich spirituality. Vystavené předměty jsou vyrobeny převážně ze dřeva, klacíků a jiných přírodních materiálů. Doplněny o malby, vrypy, peří, atd.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru