Benefiční koncerty v Zoo Praha

Ostatní články

Zoo Praha  |  25. 08. 2013


Gipsy.cz - sobota 24. 8. od 17.00

Gipsy.cz Gipsy.cz

Za 9 let působení se stali Gipsy.cz jedním z nejznámějších českých hudebních reprezentantů ve světě, stáli již na prestižních festivalových pódiích i v klubech v 36 zemích celého světa od Glastonbury po Ljubljanu, od Lisabonu přes Kijev až po Soul nebo Austrálii.

Nejúspěšnější album kapely, Reprezent, se umístilo v prestižní evropské hitparádě World Music Charts Europe na 3.místě. Gipsy.cz se tak stali vůbec první českou skupinou, která se probojovala v této hitparádě tak vysoko. Formace je zároveň vůbec první českou skupinou, která vystupovala na největším světovém festivalu Glastonbury.

Gipsy.cz vyniká svým energickým koncertním projevem, nadsázkou a humorem, ale také hlubším pohledem na společenská témata.

Benefiční koncertyObnovu Zoo Praha po povodni a výstavbu nového pavilonu goril podpoří letní série benefičních koncertů na louce u Afrického domu v horní části zoologické zahrady.

Cena vstupenky je 100 korun, celá částka jde na povodňové konto Zoo Praha 3070207/0100. Vstupenky jsou v prodeji v Informačním centru u hlavního vchodu i na místě konání.

Všichni dobrovolníci, kteří Zoo Praha pomáhali a pomáhají s odstraňováním povodňových škod, mají vstup na koncerty zdarma.

Koncerty jsou organizovány formou open air produkce, hudební vystoupení je možné sledovat vestoje, či na přinesených dekách a podobně. Koncerty budou trvat zhruba 1,5 hodiny.

V prostoru amfiteátru budou k dispozici placené nápoje i občerstvení. Samozřejmostí je možnost využití mobilních toalet.

Parkovat je možné u Severního vchodu do zoo, odkud povede navigace k hledišti. Na místo konání lze dorazit také autobusovými linkami 112 a 236 (zastávky Zoologická zahrada, nebo Botanická zahrada Troja). K zoologické zahradě pravidelně vyjíždí i parníky Pražské paroplavební společnosti.

Z Rašínova nábřeží vyplouvají parníky v daných dnech v 9.00, 12.00 a 15.30. Jedna jízda stojí 160 pro dospělé a 90 korun pro děti. Cesta trvá 75 minut. Kratší lodní trasa z nástupiště Na Františku pak vyjde dospělého na 120, dítě na 70 korun. Lodě odtud vyjíždí v daných dnech vždy v 9.00, 10.00 a 17.00 hodin, plavba trvá 55 minut. Více informací na www.paroplavba.cz


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru