Nový Trojský koník!

Ostatní články

03. 07. 2013


K dostání v obchůdcích nebo na dobírku

Gaviál indický. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha Gaviál indický. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Nové číslo časopisu Trojský koník je už k dostání! Těšit se můžete na zajímavé povídání o významných mláďatech, novinky z našich projektů in situ nebo rozhovor s kurátorem primátů Vítem Lukášem.

S Trojským koníkem budete moci také do zákulisí nového Pavilonu hrochů a zblízka se podívat na jeho těžkotonážní obyvatele i život hrochů v divočině.Trojský koník se věnuje také tématu nedávné povodně.

Samozřejmostí je také dárek pro nejmenší, tentokrát budete moci skládat lodičky s logem Zoo Praha a jako bonus jsme přidali 3D samolepky našich nejoblíbenějších nováčků, slonice Sity, gorilího samce Nurua a orangutana Diri.

Časopis je za 99 korun k dostání v obchodech přímo v areálu. Pořídit si jej můžete i na dobírku za 121 korun na adrese dobirky@zoopraha.cz. Celoroční předplatné (4 čísla) pak za 400 korun objednávejte na pr@zoopraha.cz.


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru