Praha 3 věnovala zoo 3 miliony

Ostatní články

21. 06. 2013


Čtvrtek 20. června 2013

Zastupitelstvo třetí městské části schválilo finanční dar ve výši tří milionů korun Zoo Praha. Peníze z fondu obnovy a rozvoje budou využity na výstavbu nového pavilonu pro gorily v horní části zoo.

„Městská část Praha 3 byla již v minulosti v případech přírodních katastrof a povodní jednou z prvních, která postižené oblasti podporovala formou darů. Rozhodli jsme se proto i letos pro co nejrychlejší pomoc. Peníze pošleme trojské zoo, která byla v Praze jednou z oblastí s největšími škodami,“ vysvětluje starostka Prahy 3 Vladislava Hujová.

Darovací šek předala paní starostka řediteli Zoo Praha 21. června 2013 při příležitosti vypuštění gorilí rodiny z povodňové věže zpět do expozice.

 

Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru