Takřka milion na obnovu Zoo Praha!

Ostatní články

13. 06. 2013


Benefiční koncert Zvedáme hlavu

– Lucerna byla zaplněna do posledního místa. Foto: Tomáš Adamec, Zoo PrahaBenefiční koncert Zvedáme hlavu po 11 letech vyprodal pražskou Lucernu do posledního místa. K výtěžku šest set tisíc ze vstupného přidali víc než dvě stě tisíc i další partneři akce.

„Vlna solidarity, která po povodních přišla, je mimořádná. Všem, kteří nám pomáhají, patří velký dík,“ říká ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek. Včerejší benefiční večer na podporu obnovy Zoo Praha vynesl 823 000 korun. 

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek přijímá šek za vyprodanou Lucernu. Další partneři akce přidali ještě dalších 223 tisíc korun. Foto: Tomáš Adamec, Zoo PrahaPřed vyprodanou Lucernou vystoupilo včera bez nároku na honorář devět hudebních těles: Majerovky, Michal Hrůza, Žlutý pes, Marek Ztracený, Xindl X, Eddie Stoilow, Děda Mládek Illegal Band,Wohnout a Tomáš Klus. Výtěžek koncertu činí 600 000 korun.

Další osobnosti jako Andrea Kerestešová, Pavel Vítek nebo Kateřina Herčíková telefonicky děkovali podporovatelům Zoo Praha ze sídla hudební televize Óčko, která část koncertu přenášela živě v komponovaném pořadu Óčko Help – společně pro Zoo Praha! Akce vynesla 100 000 korun.

Výtěžek z benefičního večera doplnilo 63 000 z dražby vstupenek do speciální lóže, kterou zprostředkovalo radio City. Speciální melouny bez pecek Bouquet pak přidaly ještě 60 000 korun.

Všem, kteří nám pomáhají, mnohokrát děkujeme!

Podpořit obnovu Zoo Praha po povodni lze zasláním libovolného příspěvku na povodňové konto 3070207/0100. Možností podpory je také zaslání dárcovské SMS ve tvaru DMS ZOOPRAHA na číslo 87 777. Cena jedné SMS je 30 korun, na obnovu zoo putuje 27 korun. Pomoci lze také svou návštěvou horní části zoo, kde žijí například hroši, sloni, žirafy, orangutani nebo tygři.

Reportáž z benefičního koncertu konaného ve středu 12. června 2013


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru