Zoo Praha se otevře veřejnosti

Ostatní články

04. 06. 2013


5. června 2013

Povodeň nás nezlomí: Zoo Praha bude již 5. června opět otevřena pro návštěvníky, byť přístupná bude pouze její horní část. Čas podpořit nás návštěvou však teprve přijde; nyní je třeba respektovat, že naše město prochází těžkou zkouškou a situaci v Troji ani jinde ještě víc nezkomplikovat. V žádném případě k nám, prosíme, zatím nejezděte autem.

Kudy do zoo

Aktuálně se do Zoo Praha dostanete nejlépe městskou dopravou:
 
Na stanici Vltavská (bus X-C, tram 1, 12, 25, náhradní 34 ze Starého Hloubětína)
Vltavská − Nádraží Holešovice (tram 34 směr Ortenovo nám.)
Nádraží Holešovice – Zoologická zahrada (Bus 112 -- směrem do zoo objíždí sjezd do Troje přes Vychovatelnu, poté se vrátí na Pelc-Tyrolku a pokračuje po své trase)
směrem z Bohnic jezdí 2x za hodinu bus 236
 
Prosíme, využijte MHD. Pokud byste se rozhodli jet autem:
Příjezd do zoo je možný směrem od Bohnic, auto si můžete nechat na Severním parkovišti a poté dojít k hlavnímu vchodu pěšky.

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru