Gorilí den

Ostatní články

18. 04. 2013


Sobota 20. dubna 2013

Kiburi slaví třetí narozeniny! Přijďte mu popřát! Začínáme u Pavilonu goril v 15.00.

Pavilon goril ožije v sobotu velkou oslavou narozenin. Gorilí uličník Kiburi oslavuje třetí narozeniny. Chovatelé a příznivci pražského chovu goril připraví pro celou skupinu oblíbené závěsy ze zeleniny a ovoce i další dobroty.

Od 10 do 16 hodin vždy v celou proběhne komentované setkání, při kterém představíme naši gorilí skupinu i život goril v přírodě. Řeč přijde také na to, jak každý návštěvník Zoo Praha napomáhá ochraně goril ve střední Africe.

V 15.00 vypukne samotná oslava. Spolu s gratulantkou Olgou Šípkovou kromě slavnostního přípitku vyhlásíme také výsledky soutěže ve sběru starých mobilů o cestu do Afriky.

Kiburi je největší uličník ve skupině. Foto: Vít Lukáš, Zoo Praha

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru