Koncert pro slony

Ostatní články

18. 03. 2013


Pátek 29. března 2013

Grégrův sál Obecního domu v Praze ožije v předvečer otevření Údolí slonů mimořádným koncertem na podporu hendikepovaných slonů na Srí Lance. Buďte při tom!

Koncert proběhne v pátek 29. března 2013 v 19.00 v Grégrově sále Obecního domu.

Kulturu České republiky a Srí Lanky přiblíží soubory Ondráš a Taxila Central College Cultural Troupe. Koncert hudebně ozdobí také kapela Čechomor.

Těšit se můžete na křest knihy Sloni pro Prahu, Praha pro slony který vypráví příběh cesty slonic Tamary a Janity do Prahy a historii chovu slonů v pražské zoo.

Cena vstupenky je 500 korun. Vstupenky je možné objednat na pr@zoopraha.cz nebo je zakoupit přímo v Obecním domě, hodinu před zahájením akce.

Výtěžek koncertu bude věnován na podporu hendikepovaných slonů na Srí Lance.

Program:

  • 19.00 - zahájení akce
  • 19.15 - Ondráš
  • 19.45 - Taxila Central College Cultural Troupe, folklórní soubor ze Srí Lanky
  • 20.15 - křest DVD a knihy Sloni pro Prahu, Praha pro slony
  • 20.30 - Čechomor

 


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru