Běh ve dvou Zakázankou

Ostatní články

12. 03. 2013


Sobota 16. března 2013

Zakázanka nabídne mimořádné výhledy i nové expozice. Foto: Tomáš Adamec, Zoo PrahaU příležitosti otevření Zakázanky pořádá Zoo Praha první ročník Běhu dvojic Zakázankou o Pohár ředitele zoo. Závod se uskuteční v sobotu 16. března 2013. Dvojice závodníků budou na trať vyrážet intervalově od 10 do 12 hodin. Na každou dvojici, která doběhne do cíle, čeká dárek.

Zájemci o účast v Běhu dvojic Zakázankou se mohou hlásit elektronicky na adrese caltova@zoopraha.cz až do pátku 15. března do 15 hodin. Registrace závodníků je možná i v den závodu od 9 do 10.30 hod na startu závodu u Velké voliéry dravců, a to až do naplnění kapacity závodu.

Pravidla závodu
Běhu dvojic Zakázankou je vypsán ve dvou kategoriích.
1. kategorie - dvojice tvořené dospělým běžcem a dítětem (do 15 let). Trasa dlouhá 500 m, start u Voliéry velkých dravců, cíl u horní části Zakázanky.
2. kategorie - dvojice dospělých běžců. Trasa dlouhá 1500 m. Start i cíl je u Voliéry velkých dravců.
 
Výhry pro vítěze v obou kategoriích:
  • 1. místo - Pohár ředitele zoo, výprava 4 osob do zázemí chovu lachtanů
  • 2. místo – Výprava 4 osob do zázemí chovu velbloudů
  • 3. místo – Taška propagačních předmětů Zoo Praha
 

 


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru